© Colourbox

Teknikguide: Løb i sne, is og sjap

Du kan hurtigt komme på glatis, hvis ikke du omstiller din løbestil til vintertid. Her får du seks tips til at stå fast og manøvrere uden om de værste farer.

15. januar 2014 af Bjarke Kobberø og Peter Bollerup Andersen

Hvis ikke du retter din løbestil til, kan det hurtigt gå galt, når du finder løbeskoene frem til en vinterløbetur. Der er dog ingen grund til at blive inde, for en tur i et vinterklædt snelandskab er en sand fornøjelse og giver masser af energi.

Vi har derfor lavet en en guide til, hvordan du skal løbe i vinterføret, så du undgår uheld.

Små, hurtige skridt: Skridtfrekvensen skal til tops. Små lynhurtige skridt, hvor du fokuserer på at være på jorden så kort tid som muligt, er gavnlig i såvel dyb sne, glat føre, letstampet sne, mudder og sjap. De hurtige skridt giver kontrol og mulighed for hurtigt at manøvrere rundt, selvom der er spejlglat.

Kom frem på foden, så du undgår at blive suget ned i sneen og miste balancen. Sådan gør du: Kom let ned i knæene, sænk dit tyngdepunkt og lad armene køre frem og tilbage i samme tempo som dine skridt.

Fem tips til vinterløb

Log ind her som abonnement og få de sidste fem tips til at sno dig gennem vinterføret med største elegance.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: