Kvinde der løber
© iStock

Derfor skal du løbe

Løb gør dig glad og giver energi. Der er både fysisk og psykisk overskud i vente, hvis du løber regelmæssigt.

26. marts 2019 af Bjarke Kobberø

Løb er sjovt

Det gør dig glad. Du mærker kroppen, når du suser derudad med vinden i håret. Det er også et mentalt frirum. Tankerne slipper fri af hverdagen, og du får energi og overskud.

Løb er nemt

Alle kan finde ud af det, uanset hvad de selv tror. Hvis du udelukkende er vant til at gå, er der selvfølgelig en omstillingsproces, men vores kroppe er skabt til at løbe, så urinstinktet skal bare lige findes frem.

Løb er bekvemt

Det kræver ikke meget udstyr, og træningen starter lige uden for hoveddøren. Du er uafhængig af andre og skal ikke matche træningen med motionscenterets åbningstider.

Løb er effektivt

Det er en af de allermest energikrævende fysiske udfoldelser. Forbrændingen er i top fra starten, kalorierne futter lystigt af, og på 30 min. har du gennemført en gang supertræning, der både gavner konditionen og vægten.

Løb er sundt

Det kan godt være, kroppen klager sig lidt de første par gange, men når den først har vænnet sig til det, vil den være dig evigt taknemmelig. Der er utallige helbredsmæssige fordele ved løb.
  • Løb er effektiv kredsløbstræning. Det styrker hjertet, sænker blodtrykket og mindsker risikoen for blodpropper og hjertestop.

  • Løb forbrænder masser af kalorier og er derfor et effektivt våben mod fedme.

  • Løb styrker kroppens evne til at regulere blodsukkeret til et passende niveau og modvirker effektivt sukkersyge.

  • Løb er såkaldt vægtbærende træning, hvor du for hvert skridt skal flytte din egen vægt. Det styrker knoglerne og modvirker knogleskørhed.

  • Løb giver hjernen en pause og frigiver samtidig en række hormoner, der bekæmper stress og depression.

  • Løb sænker kolesteroltallet og modvirker derfor hjerte-karsygdomme.

  • Løb og anden motion mindsker generelt risikoen for at udvikle kræft, og ny forskning viser, at løb og anden motion i særlig grad modvirker kræft i lever, mave, tyktarm og bugspytkirtel.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: