© Valling.com

Derfor skal du løbe

Løb gør dig glad og giver energi. Der er både fysisk og psykisk overskud i vente, hvis du løber regelmæssigt.

20. maj 2018 af Bjarke Kobberø

Løb er sjovt Det gør dig glad. Du mærker kroppen, når du suser derudad med vinden i håret. Det er også et mentalt frirum. Tankerne slipper fri af hverdagen, og du får energi og overskud.

Løb er nemt Alle kan finde ud af det, uanset hvad de selv tror. Hvis du udelukkende er vant til at gå, er der selvfølgelig en omstillingsproces, men vores kroppe er skabt til at løbe, så urinstinktet skal bare lige findes frem.

Løb er bekvemt Det kræver ikke meget udstyr, og træningen starter lige uden for hoveddøren. Du er uafhængig af andre og skal ikke matche træningen med motionscenterets åbningstider.

Løb er effektivt Det er en af de allermest energikrævende fysiske udfoldelser. Forbrændingen er i top fra starten, kalorierne futter lystigt af, og på 30 min. har du gennemført en gang supertræning, der både gavner konditionen og vægten.

Løb er sundt Det kan godt være, kroppen klager sig lidt de første par gange, men når den først har vænnet sig til det, vil den være dig evigt taknemmelig. Der er utallige helbredsmæssige fordele ved løb.

  • Løb er effektiv kredsløbstræning. Det styrker hjertet, sænker blodtrykket og mindsker risikoen for blodpropper og hjertestop.

  • Løb forbrænder masser af kalorier og er derfor et effektivt våben mod fedme.

  • Løb styrker kroppens evne til at regulere blodsukkeret til et passende niveau og modvirker effektivt sukkersyge.

  • Løb er såkaldt vægtbærende træning, hvor du for hvert skridt skal flytte din egen vægt. Det styrker knoglerne og modvirker knogleskørhed.

  • Løb giver hjernen en pause og frigiver samtidig en række hormoner, der bekæmper stress og depression.

  • Løb sænker kolesteroltallet og modvirker derfor hjerte-karsygdomme.

  • Løb og anden motion mindsker generelt risikoen for at udvikle kræft, og ny forskning viser, at løb og anden motion i særlig grad modvirker kræft i lever, mave, tyktarm og bugspytkirtel.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: