Marathon des Sables

Den på alle måder barske og uvejsomme natur trækker enorme veksler på både deltagernes psyke og fysik.

© Marathon des Sables (Alexis Berg)

Marathon Des Sables, et af verdens vildeste løb

Et af verdens mest legendariske ekstremløb, Marathon Des Sables, udvider løbspakken så også mere ‘almindelige’ løbere kan prøve kræfter med den unikke ørkenudfordring.

2. februar 2018 af Redaktionen

Ørkenløb for ‘motionister’

Med en distance på 250 km fordelt over 6 etaper på 7 dage, hvor løberne selv skal bære alt deres udstyr og forsyninger undervejs igennem Saharas ophedede, golde ørkenlandskab, har Marathon Des Sables for længst sat sig på titlen som verdens ørken­ultrarace nummer 1.

Vidtstrakt sandørken, stensletter og tårnhøje sanddyner – alt sammen under en konstant bagende sol – hører til prøvelserne undervejs.

Skulle man sidde med en hed drøm om at mærke strabadserne i ørkenen på egen krop, er chancen rykket nærmere. Arrangørerne bag Marathon Des Sables, MDS, er nemlig i fuld gang med at udvide løbspakken, og i 2018 har eventyrlystne udholdenhedsløbere således 3 udgaver af løbet at sigte efter. Og ikke mindst kan den neddroslede udgave, Half MDS Fuerteven­tura på De Kanariske Øer, meget vel være det første – og lidt mere overkommelige – skridt til drømmemålet .

Med 120 km fordelt på 3 etaper a 25 til 65 km på en ‘meget trail-orienteret’ rute skulle den krævende, selvsupporterede ørkenrace-oplevelse således være opnåelig for mere dødelige løbemotionister. Det er i hvert fald arrangørernes idé med racet på Fuerteventura, der afvikles i sommeren 2018.

Den fulde MDS-udfordring over 7 dage kan man til gengæld prøve kræfter med to steder i 2018, nemlig i Marokko – for 33. gang – og for anden gang i Peru. Løbene afvikles hhv. i september og i november.

Kilde: marathondessables.com 

Hold formen

Løb gennem kulden og blæsten med Aktiv Træning. Lige nu byder vi nye læsere velkomne med en suveræn løbejakke fra Diadora sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition). Jakken kan lynes højt op i halsen og er forsynet med mesh-paneler i nakken, under armene og ned ad ryggen, hvilket giver en naturlig udluftning, så du ikke koger over på løbeturen. Derudover giver panelerne jakken en super mobilitet og bevægelighed, da der ikke er noget værre end at slås med en jakke med dårlig pasform, når man løber. Læs mere om tilbudet her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: