London Marathon handler om meget andet end hurtige tider. I jagten på opmærksomhed og for at rejse penge til velgørenhed løber folk i de mærkeligste kostumer. Her en drage.

5 grunde til, at du skal glæde dig til London Marathon

På Søndag lyder startskuddet til London Marathon og det kan meget vel blive et af de mere spektakulære marathonløb længe. Her er 5 grunde til, at du skal tænde for tv'et og se London Marathon.

18. april 2017 af Lasse Lyhne

1. Kenenisa Bekele

Den etiopiske løber er en verdens aller bedste løbere nogensinde. Han har tilhørt verdenseliten i 17 år, og vundet alt hvad der er at vinde indenfor baneløb og crossløb. Bekele holder verdensrekorden på 5.000 og 10.000 meter og har løbet verdens næsthurtigste marathontid.

2. Ny verdensrekord hos herrerne

De seneste 4 verdensrekorder på marathon er sat i Berlin, men London har tidligere lagt asfalt til verdensrekorder og sidste år løb Kipchoge verdens 3. hurtigste marathontid i byen - så ruten er hurtig. Desuden er feltet af løbere rigtig stærkt i år og tæller foruden Bekele flere verdensklasse-løbere. Endelig ser vejret helt perfekt ud: Ingen vind 10-12 grader og let skyet.

3. Ny verdensrekord hos damerne

Kenyanske May Keitany vil forsøge at slå kvindernes verdensrekord på 2.17.42. Hun har samlet en gruppe pacere, der vil forsøge at løbe 3 minutter og 15 sekunder pr. km. på de 42,2 km.

4. Folk i udklædningstøj

Selv hvis det glipper med den egentlige verdensrekord, vil vi med garanti se verdensrekorder i mere aparte løbekategorier som fx hurtigste marathontid klædt ud som krebsdyr. London har de seneste år været skue for alverdens bizzare rekordforsøg, og i år er ingen undtagelse: En løber vil forsøge at sætte verdensrekord for hurtigste marathon iført ringbrynje, mens en anden vil sætte rekord for personer klædt ud som et tre-dimensionelt luftfaretøj. Held og lykke siger vi bare.

5. Callum Hawkins

I en marathonverden dommineret af øst-afrikanere er Callum Hawkins det nye europæiske håb. Den blege skotte har det seneste år udviklet sig markant og i februar slog han den skotske halvmarathonrekord med næsten 2 et halvt minut, da han løb imponerende 60.00 på de 21,1 km. Hawkins er kendt som en ægte frontrunner, der ikke er bange for at satse hele butikken, så det bliver spændende at se, hvad han kan gøre i London.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: