168 timer til at løbe syv marathonløb på hver sit kontinent, kræver både en stabil grundform og et temmelig omfattende planlægnings- og logistikarbejde. 

7 marathonløb, 7 kontinenter, 7 dage

33 løbere er i gang med et vanvittigt løbeprojekt, der begyndte på Antarktis og slutter i Sydney.

26. januar 2017 af Hans Westhausen Gottlieb

Hvis man er helt pjattet med kombinationen af at løbe marathon hver dag og sove på et fly hver nat, så er World Marathon Challenge det oplagte projekt.

I løbet af syv dage skal deltagerne løbe syv marathonløb på verdens syv kontinenter:

1. Union Gletscheren, Antarktis

2. Punta Arenas, Chile

3. Miami, USA

4. Madrid, Spanien

5. Marrakech, Marokko

6. Dubai, Forenede Arabiske Emirater

7. Sydney, Australien


Løbet startede mandag D. 23/1, og slutter altså D. 29/1 i Sydney. 

Verdens dyreste løbspakke?

Mellem hver etape bliver de fløjet i samlet flok, og der er selvsagt ikke tale om klodens billigste motionsløbs-pakke. Startgebyret inkl. flytransport, mad i Antarktis, læge, etc. koster 38.000 dollars (ca. 264.000 kr.) pr. person.

De fleste af løberne er dog sponsorerede og bruger deres deltagelse på at indsamle penge til forskellige former for velgørenhed.

Favoritten i år er amerikanske Michael Wardian, der har meldt ud, at han går målrettet efter at slå mændenes løbsrekord på 24 timer, 46 min. og 56 sek., hvilket i snit svarer til en tid på 3.32:25 timer pr. marathonløb.

Senest har Wardian sat rekorden for hurtigste sammenlagte tid for de seks Marathon Majors (Tokyo, Boston, London, Berlin, Chicago og NYC Marathon). Hans gennemsnit i de seks løb lød på 2.31:09, så selv om der denne gang er tale om syv løb på syv dage, så virker målsætningen ikke urealistisk.

Kilder: Runner’s World, World Marathon Challenge

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: