168 timer til at løbe syv marathonløb på hver sit kontinent, kræver både en stabil grundform og et temmelig omfattende planlægnings- og logistikarbejde. 

7 marathonløb, 7 kontinenter, 7 dage

33 løbere er i gang med et vanvittigt løbeprojekt, der begyndte på Antarktis og slutter i Sydney.

26. januar 2017 af Hans Westhausen Gottlieb

Hvis man er helt pjattet med kombinationen af at løbe marathon hver dag og sove på et fly hver nat, så er World Marathon Challenge det oplagte projekt.

I løbet af syv dage skal deltagerne løbe syv marathonløb på verdens syv kontinenter:

1. Union Gletscheren, Antarktis

2. Punta Arenas, Chile

3. Miami, USA

4. Madrid, Spanien

5. Marrakech, Marokko

6. Dubai, Forenede Arabiske Emirater

7. Sydney, Australien


Løbet startede mandag D. 23/1, og slutter altså D. 29/1 i Sydney. 

Verdens dyreste løbspakke?

Mellem hver etape bliver de fløjet i samlet flok, og der er selvsagt ikke tale om klodens billigste motionsløbs-pakke. Startgebyret inkl. flytransport, mad i Antarktis, læge, etc. koster 38.000 dollars (ca. 264.000 kr.) pr. person.

De fleste af løberne er dog sponsorerede og bruger deres deltagelse på at indsamle penge til forskellige former for velgørenhed.

Favoritten i år er amerikanske Michael Wardian, der har meldt ud, at han går målrettet efter at slå mændenes løbsrekord på 24 timer, 46 min. og 56 sek., hvilket i snit svarer til en tid på 3.32:25 timer pr. marathonløb.

Senest har Wardian sat rekorden for hurtigste sammenlagte tid for de seks Marathon Majors (Tokyo, Boston, London, Berlin, Chicago og NYC Marathon). Hans gennemsnit i de seks løb lød på 2.31:09, så selv om der denne gang er tale om syv løb på syv dage, så virker målsætningen ikke urealistisk.

Kilder: Runner’s World, World Marathon Challenge

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: