Telenor Copenhagen Marathon går gennem alle københavnsbydele

© Sparta

Derfor bliver Telenor Copenhagen Marathon ekstra fedt i år

Telenor Copenhagen Marathon er Danmarks største marathonløb, og de 42,195 km. gennem hovedstaden er noget helt specielt. I år bliver det ekstra særligt, og det er der primært 5 gode grunde til.

15. maj 2017 af Lasse Lyhne

1. Ny rute

Telenor Copenhagen Marathon har ambitioner om at vokse og blive Nordens største og bedste marathonløb. Som første led i den plan har man lagt en ny rute, der for første gang inddrager Frederiksberg. Det betyder, at løberne kommer ned ad den legendariske Frederiksberg Allé, mens andre højdepunkter er indre by og Runde Tårn. Den tidligere danske mester i marathon, Henrik Them, vurderer, at ruten er blevet 2 pct. hurtigere end tidligere.

2. Live streaming

Telenor Copenhagen Marathon bliver en meget digitaliseret løbeoplevelse. Løbet bliver streamet live, men derudover er der flere 'live zoner' i løbet. Her vil man få en pushbesked, når de løbere, man følger, nærmer sig, og så kan man se dem løbe forbi i realtid og dermed få en ide om, hvor friske de ser ud.

3. Vild Cheering zone

Løbefællesskabet NBRO er efterhånden kendt for at holde en kæmpe fest for løberne, når de passerer Dronning Louises bro efter cirka 27 km. Der er cheerleadere, konfettikanoner og masser af musik. I år er festen dog blevet endnu vildere, for heppekoret har allieret sig med kunsthallen Dias, der har skabt en lydstafet, der følger løberne fra Nørrebro og hele vejen over broen. Hvad det præcis indebærer, må vi vente med løbsdagen til at se.

4. Flere og større Powerzones

Telenor Copenhagen Marathon er både for løberne og for tilskuerne. I år er der føjet adskillige power zoner til løbet. Herfra spilles der musik og traditionen tro, bliver det en mangfoldig oplevelse med alt fra tyrolerorkestre, DJs og samba.

5. Bedre elitefelt

Som løbeinteresseret tilskuer bliver elitefeltet et af de bedste nogensinde. Målet er både at slå den 30 år gamle løbsrekord på 2.14.16 og den hurtigste maratontid på dansk grund, som lyder på 2.10.54.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: