Fordele ved at gå: Intet tidstabMindre udmattelseFærre muskelsmerterHurtigere restitutionMindre skaderisikoLuft til at nyde løbeturen

Gå bare under maratonløbet

Ved at veksle mellem løb og gang under et maraton kan man mindske ømheden i kroppen uden at smadre sin sluttid.

13. marts 2019

Det er ingen katastrofe for motionsløberen at gå i kortere perioder på maratondistancen. Tværtimod kan det være en udmærket strategi, som slet ikke behøver at ødelægge sluttiden.

Det viser et tysk forsøg med 42 amatørløbere, der forud for maratonløbet i Kassel havde deltaget i 3 måneders maratontræning. Under selve løbet blev de delt ind i to grupper. Den ene løb hele distancen, mens løberne i den anden gruppe stoppede op og gik i 1 minut for hver 2,4 kilometer.

Overraskende nok viste det sig, at de to grupper gennemførte løbet i stort set samme tid – lige over 4 timer. De løbere, der både havde løbet og gået, oplevede tilmed færre muskelsmerter og mindre udmattelse lige efter løbet. Her var det kun 5 procent, der var plaget af ekstrem udmattelse, mens det gjaldt 40 procent i løbegruppen.

– Det tyder på, at løb og gå-metoden reducerer belastningen på bevægeapparatet. Derfor kan denne løbsstrategi i høj grad anbefales til ikkeeliteløbere, da man kan opnå samme sluttid med mindre ubehag, skriver forskerne bag forsøget.

Source #Journal of Science and Medicine in Sport

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: