© Colourbox

Hvor tit må jeg løbe maraton?

Jeg planlægger at løbe 3 eller 4 maratonløb i løbet af de næste 12 måneder. Er 4 om året for meget for en motionsløber som mig, der træner 3 gange om ugen? Er der noget, jeg skal være opmærksom på?

Du kan godt løbe 3-4 maratonløb om året, men forvent ikke at yde en toppræstation i mere end 1 eller 2 af løbene.

Vælg derfor gerne 2 hurtige løb og 2, der først og fremmest skal give dig en oplevelse.

Det kræver 3 til 5 måneders træning at ramme en formtop, der giver dig chancen for at sætte personlig rekord.

Det betyder, at 1-2 af dine maratonløb nødvendigvis må falde i forberedelsesfasen, hvor kondition og udholdenhed ikke er i top.

Accepterer du dette, og løber du bevidst de sekundære maratonløb i et lidt langsommere tempo, er der intet i vejen for at benytte dem som lange træningspas, der primært tjener det formål at skole din mentale og fysiske udholdenhed.

Har du planer om at løbe 2 hurtige maratonløb, gør du klogt i at lægge dem i hver sin ende af sæsonen.

En indledende forårsmaraton kan fint kombineres med en efterårsmaraton, der runder sæsonen af.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: