© Colourbox

Kan maraton være skadeligt for hjertet?

Nej, det er der ikke noget, der tyder på. Træning er sundt – også den hårde af slagsen.

Australsk forskning har ganske vist for nylig påvist, at hjertefunktionen er nedsat med 10 procent i op til 11 dage efter maratonløb, ultraløb (over 100 km), ironmandistancen inden for triatlon og lignende anstrengelser af flere timers varighed.

Dem, der havde dyrket ekstremsport i længst tid, havde desuden arvæv på hjertet. Men om det påvirker sundheden, ved man faktisk ikke.

Den australske forskning er desuden udført på virkelig skrappe løbere, og det gør en forskel.

“For folk, der løber maraton på omkring 2,5 timer, kan det være en hård belastning for hjertet. For folk, der løber maraton på 3-5 timer, er det en hård belastning for benmusklerne,” siger professor i rehabilitering Henning Langberg.

Lederen af det australske forskerhold, doktor Andre La Gerche, understreger da også, at han selv vil fortsætte med at opmuntre folk til at deltage i løb – også lange og krævende.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: