Når vi løber er smerten meget nærværende, men med tiden glemmer vi hvor ondt det gjorde - med mindre vi mindes om det af billeder som dette.

Løbere glemmer, hvor ondt det gør

Maratonløbere glemmer, hvor ondt de havde under løbet. Måske er det derfor, mange melder sig til et løb igen.

15. januar 2019 af Lasse Lyhne

"You have to forget your last marathon before you try another. Your mind can’t know what’s coming."

Sådan sagde den legendariske, amerikanske maratonløber Frank Shorter, der vandt guld på distancen ved OL i 1972 i München. Og et studie bakker hans pointe op.

Et hold forskere har nemlig interviewet 62 marathonløbere om deres oplevelse af smerte under løbet, umiddelbart efter de er kommet i mål. 

De noterede svarene, og delte herefter løberne op i to grupper. Efter tre måneder blev den første gruppe spurgt,hvor ondt de havde haft i kroppen efter løbet, men den anden gruppe først blev stillet samme spørgsmål efter seks måneder. 

20 procent færre smerter

Resultatet var at løbere, der blev spurgt efter tre måneder, rapporterede 10 pct. færre smerter, end de havde gjort umiddelbart efter løbet. Og hos de løbere, der blevet interviewet efter seks måneder, var hukommelsen endnu dårligere. De rapporterede nemlig om 20 pct. færre smerter end de havde gjort, umiddelbart efter de havde krydset målstregen. Det forklarer måske, hvorfor vi igen og igen stiller os op ved startlinjen, selv om vi så ofte har sagt, at vi aldrig gør det igen ... 

Læse mere om studiet her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: