Løber en af disse tre et marathon på under 2 timer i 2017? Nike har udvalgt Kipchoge, Desisa og Tadese som de tre løbere, der skal forsøge at bryde den magiske grænse på to timer.© Nike

Marathon på under 2 timer i 2017?

Nike har udvalgt tre stjerneløbere til projektet Breaking2, der går ud på at få den første mand under de magiske to timer på 42,2 km.

13. december 2016 af Hans Westhausen Gottlieb

42,195 km på under 2 timer er den måske mest mytiske grænse inden for løb.

Siden Berlin Marathon 2014 har verdensrekorden på distancen lydt på 2.02.57 timer, sat af Dennis Kimetto.

Men nu er Nike gået ind i jagten på at smadre drømmegrænsen. I over to år har virksomheden i hemmelighed forberedt det såkaldte Breaking2-projekt, der skal kulminere med en marathontid på under 2 timer allerede i foråret 2017.

3 topløbere er udvalgt

Nike har fokus på fem nøgleområder, der skal optimeres 100 pct. for at projektet kan lykkes:

Løbere: Nike har testet og udvalgt de tre løbere (blandt dem, de sponsorerer), som de anser for at have det største potentiale for forbedring. De tre er:

  • Eliud Kipchoge – bedste marathontid: 2.03.05 timer

  • Lelisa Desisa – bedste marathontid: 2.04.45 timer

  • Zersenay Tadese – bedste marathontid: 2.10.41 timer

Rute: Nike har ikke fremlagt alle oplysninger om rekordforsøget endnu, men det vil formentlig finde sted på en rute, de vælger eller designer, så det kan give hurtigst mulige tider.

Træning og energi: Eksperter vil beregne præcis, hvornår og hvor meget løberne skal drikke og spise undervejs for at optimere deres præstation. Samtidig vil de tre løbere fortsætte samarbejdet med deres almindelige trænere.

Udstyr: Selvfølgelig vil Nike udstyre løberne med både sko, tøj og hvad der ellers kan tænkes at løfte hastigheden. Alt dette er endnu fortroligt, men aerodynamisk tape på kroppen af løberne er ikke utænkeligt.

Der er endnu ikke fremlagt oplysninger om dopingkontrol i forbindelse med projektet.

Kilder: Nike og Runner’s World

SUPERTILBUD: Få et GPS-ur fra Garmin til halv pris!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: