Når vi løber er smerten meget nærværende, men med tiden glemmer vi hvor ondt det gjorde - med mindre vi mindes om det af billeder som dette.

Ny forskning: Løbere glemmer, hvor ondt det gør

Maratonløbere glemmer, hvor ondt de havde under løbet. Måske er det derfor, mange melder sig til et løb igen.

17. maj 2017 af Lasse Lyhne

"You have to forget your last marathon before you try another. Your mind can’t know what’s coming."

Sådan sagde den legendariske, amerikanske maratonløber Frank Shorter, der vandt guld på distancen ved OL i 1972 i München. Og nu bakker et helt nyt studie hans pointe op.

Et hold forskere har nemlig interviewet 62 marathonløbere om deres oplevelse af smerte under løbet, umiddelbart efter de er kommet i mål. 

De noterede svarene, og delte herefter løberne op i to grupper. Efter tre måneder blev den første gruppe spurgt,hvor ondt de havde haft i kroppen efter løbet, men den anden gruppe først blev stillet samme spørgsmål efter seks måneder. 

20 procent færre smerter

Resultatet var at løbere, der blev spurgt efter tre måneder, rapporterede 10 pct. færre smerter, end de havde gjort umiddelbart efter løbet. Og hos de løbere, der blevet interviewet efter seks måneder, var hukommelsen endnu dårligere. De rapporterede nemlig om 20 pct. færre smerter end de havde gjort, umiddelbart efter de havde krydset målstregen. Det forklarer måske, hvorfor vi igen og igen stiller os op ved startlinjen, selv om vi så ofte har sagt, at vi aldrig gør det igen ... 

Læse mere om studiet her

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: