Ny marathon-verdensrekord fredag?

Den etiopiske løbestjerne Kenenisa Bekele går efter verdensrekorden, når han løber Dubai Marathon fredag nat.

17. januar 2017 af Lasse Lyhne

Fredag d. 20/1 afvikles Dubai Marathon. Det er årets første store maratonløb og som sådan altid interessant. I år er dog noget særligt, for meget tyder på, at løbet kan blive rammen for en nye verdensrekord.

Bare 6 sekunder

Det er i hvert fald ambitionen hos løbets største stjerne, Kenenisa Bekele. Den etiopiske superstjerne løb i sensommeren med tiden 2.03.03 verdens næsthurtigste marathontid. Kun 6 sekunder efter den eksisterende marathonverdensrekord.

Dubai Marathon har en af verdens højeste pengepræmier. 200.000 dollars er der til vinderen af løbet. Skulle Bekele have succes med rekordforsøget, kan han indkassere yderligere 250.000 dollars.

Hurtig rute

Ruten i Dubai er lynhurtig. Den er flad og jævn uden de store sving. Sidste år løb de 3 hurtigste mænd under 2.05, og de seneste år er løbet blevet vundet i tider omkring 2.04. Arrangørerne har også sørget for verdensklasse pacere.

Skulle de svigte, er Bekele kendt som en løber, der kan holde et uhyggeligt tempo uden pace. Eneste lille men er varmen. Som det ser ud, lover vejrudsigten par og tyve grader. Lige en fem-seks grader for varmt.

Verdensrekord på 5 og 10 km

Kenenisa Bekele er en af de bedste langdistanceløbere gennem tiderne. Han er verdensrekordholder på 5km med tiden 12.37 (2.31 pr. km) og på 10 km med tiden 26.17 (2.37 pr. km). Løbet i Dubai er den 34-årige løbers kun 6. marathonløb.

Løbet kan følges live fra fredag kl. 03.30 på Flotrack.org.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: