© Istock

Politiske maratontider

Lars Løkke Rasmussen er ikke den eneste politiker, der har forsøgt at rejse lidt politisk goodwill med en løbetur. Adskillige politikere har kastet sig over løbesportens kongedistance i bestræbelserne på at brande sig selv. Vi har fundet de hurtigste maratontider blandt politikere og en enkelt gemen svindler.

18. juni 2015
  • Paul Ryan: Amerikansk vicepræcidentkandidat, der kom til at prale med en maratontid på ”2 timer og nogle og halvtreds minutter”. I vrikeligheden hed tiden 4.01.

  • Sarah Palin. Amerikansk vicepræsidentkandidat. Løb som 51årig en flot maratontid på 3.59

  • Den tidligere amerikanske præsident George Bush løb i 1990 en hæderlig maratontid på 3.44

  • Josshka Fisher Tidligere tysk udenrigsminister, der som 50årig løb en pæn tid på 3.41

  • Jörg Haider afdød østrigsk politiker. Løb i 1997 maraton i Wien på 3.33

  • Alexander Stubb: Finsk finansminister, der sidste år løb 3.11 i Berlin

  • Anders Samuelsen placerer sig høj på den internationale rangliste. Partilederen har løbet flere maratonløb. Det hurtigste i Berlin i 2009 på: 2.57

  • Førstepladsen går til Matthew Parris. Den engelske politiker, der sad i parlemenet fra 1979-1986 er der nok ikke mange der husker, men hans maratontid på 2.32.57 er værd at bemærke og gør ham til den hurtigste politiker på listen.

  • Og så er der den mexicanske præsidentkandidat Roberto Madrazo. I 2007 imponerende han alle med en fantastisk tid på 2 timer 40 minutter og 57 sekunder ved Berlin Maraton. Det havde indbragt ham en sikker andenplads på vores liste over politiske maratontider. Men allerede fotoet af Madrazo, der løber i mål gav anledning til mistanke. Her ser man en midaldrende mand iført stor rød vindjakke og lange sorte joggingbukser krydse målstreget i en meget afslappet og overskudsramt stil. Sådan ser de færreste ud, hvis de har slået personlig rekord med over en time og vundet Berlin Maraton for mænd over 55 år. Senere viste analyser af Madrazos løb, at han havde løbet første halvdel af løbet i 1.43 og dermed brugt under en time på det sidste halve maraton. Faktisk viste analysen, at han have tilbagelagt de 15 km fra 20-35 km på bare 21 minutter. Madrazo blev senere diskvalificeret fra løbet. Han blev heller ikke valgt til præsident.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: