Morgentræning - Hvordan?

Morgentræning kræver tilvænning og den rette tilgang til træningen. Men med planlægning og tålmodighed kan alle blive morgenløbere.

24. maj 2011

Skal du have succes med morgentræning, kræver det, at du minimerer mængden af praktiske problemer om morgenen. Du skal fx ikke bruge tid på at lede efter tøj eller finde ud af, hvor langt du skal løbe. Erkend også, at morgentræningen kræver tilvænning. Giv det mindst 1 måned, inden du tager stilling til, om det er noget for dig.

Husk, at kroppen rent fysiologisk bliver bedre til at morgentræne, så træningen vil føles mindre hård med tiden. Husk også, at træningen nogle gange er bedst, når den er overstået. De tungeste skridt er derfor de første 50, der bringer dig fra sengen og igennem morgenritualerne, før du træder ud ad hoveddøren iført løbetøj.

5 TIP TIL MORGENLØBEREN

Start om sommeren. Det er meget nemmere at blive morgenløber nu, mens det er lyst, og vejret er godt. Når vinteren sætter ind med sit mørke og sin kulde, er du allerede en garvet morgenløber.

Før træningsdagbog. Noterer du din træning og dine fremskridt, bliver det nemmere at fastholde morgentræningen.

Få dig en træningsmakker. Står der én og venter på dig, er det nemmere at komme ud ad døren.

Find en morgenmadsrutine. Nogle kan løbe på et glas vand, andre skal have et større måltid i maven. Prøv dig frem, og find ud af, hvad der fungerer for dig.

Løb på arbejde. Det kræver selvfølgelig lidt planlægning, da du skal medbringe skiftetøj, men en god rygsæk gør meget. Det kræver dog, at der er bademuligheder på arbejdspladsen.

Fokusér på fordelene. Fokusér på det positive i at få klaret løbeturen tidligt. Glæd dig til den gode samvittighed og det gode humør.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: