Mand sætter af til løb
© iStock

Så hurtig bliver du af et vægttab

Du ved nok, at et vægttab øger din løbehastighed. Men hvor meget hurtigere bliver du egentlig? Der har græske forskere undersøgt, og her får du deres overraskende resultater.

9. februar 2018 af Redaktionen

Hvor meget betyder et vægttab egentlig for din løbehastighed?

Vi bliver hurtigere af at tabe os. Det er alment kendt. Men hvor meget hurtigere bliver vi? Det har græske forskere undersøgt ved at sende en flok løbere i laboratoriet, og svaret er ganske meget faktisk. 1,4 procent hurtigere (svarende til cirka 3 sekunder pr. km) blev løberne, for hvert kg deres vægt blev reduceret. Det betyder altså, at et vægttab på 5 kg teoretisk kan gøre dig 2,5 min. hurtigere på en 10-km.

Teoretisk er et vigtigt ord her, for i laboratoriet blev vægten reduceret uden tab af muskelmasse. Den øvelse er meget vanskelig i praksis, hvor man ofte også vil tabe væske, glykogen og muskler, der alle påvirker præstationen positivt.

Her kan du selv beregne, hvor hurtig du bliver til at løbe, hvis du taber et par kilo.

Modsat tidligere studier, hvor man har forsynet løberne med vægtlodder og således målt effekterne af at tage på, reducerede forskerne i dette tilfælde løbernes vægt med et avanceret remsystem. 

Redaktionen anbefaler: Lækker træningsjakke

Løb gennem kulden og blæsten med Aktiv Træning. Lige nu byder vi nye læsere velkomne med en suveræn løbejakke fra Diadora sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition). Jakken kan lynes højt op i halsen og er forsynet med mesh-paneler i nakken, under armene og ned ad ryggen, hvilket giver en naturlig udluftning, så du ikke koger over på løbeturen. Derudover giver panelerne jakken en super mobilitet og bevægelighed, da der ikke er noget værre end at slås med en jakke med dårlig pasform, når man løber. Læs mere om tilbudet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: