Tidligere stuider har vist at mænd i højere grad end kvinder overvurderer deres egen styrke, intelligens, sundhed osv. Nu viser en ny undersøgelse, at det også gælder løbeevner. 

© istock

Så meget overvurderer mænd egne løbeevner

I mange af livets forhold overvurderer mænd i højere grad egne evner end kvinder gør. Det gælder også i løb. Se her hvor meget mændene skyder ved siden af.

20. juni 2017 af Lasse Lyhne

Det kommer nok ikke som en overraskelse og det er da også bevist i adskillige studier. Men mænd er mere tilbøjelige til at overvurdere egne evner end kvinder er.

At det også gælder i løb, kan man se af et nyt svensk studie fra universitetet i Göteborg.

Her har man sammenlignet den forventede sluttid med den reelle tid hos en stor gruppe løbere på henholdsvis halvmarathon- og marathon-distancen.

Mænd løber langsommere end de tror

Og mændene er generelt mere optimistiske end kvinderne. I gennemsnit vurderede mændene, at de ville løbe 4 minutter og 15 sekunder hurtigere på halvmarathon, mens kvinderne kun skød 1 minut og 48 sekunder ved siden af.

På marathon overvurderede mændene egne evner med knap 6 minutter, mens kvinderne igen havde mere styr på egen formåen og ramte 2 minutter forkert.

Generelt var de løbere med de hurtigste tider bedre til at vurdere deres sluttider end de langsommere løbere.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: