Ældre mand i løbetøj

Ingen vil kunne løbe fra døden i den sidste ende. Men er du flittigt løbende, kan du sikre dig mange ekstra leveår, viser britisk forskning.

© iStock

Så meget skal du løbe for at leve længere

Et studie viser, at løbere lever længere. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvor meget du løber, hvis du vil forlænge livet.

2. januar 2019 af Jesper U. Larsen, Lasse Lyhne, Niels C. Thalund & Hans W. Gottlieb

Løb er mest effektivt

I studiet har forskere sammenlignet risikoen for at dø for tidligt for 4 forskellige grupper og fundet, at løb i mere end 75 minutter om ugen sænker risikoen mest.

Mindre end 75 min. løb om ugen

... er lig med 30 % mindre risiko for at dø for tidligt.

Løbere, der løber mindre end 75 min. om ugen, har 30 pct. mindre risiko for at dø for tidligt sammenlignet med helt inaktive.

Mere end 75 min. løb om ugen

... er lig med 43 % mindre risiko for at dø for tidligt.

Løbere, der løber mere end 75 min. om ugen, har 43 pct. mindre risiko for at dø for tidligt sammenlignet med helt inaktive.

Mere end 75 min. anden træning om ugen

... er lig med 22 % mindre risiko for at dø for tidligt.

Folk, der træner mere end 75 min. om ugen, men ikke løber, har 22 pct. mindre risiko for at dø for tidligt sammenlignet med helt inaktive.

Faktisk viser et andet studie, at bare én times løb kan forlænge dit liv betydeligt. Læs det med dine egne øjne her.

Få et par suveræne vintertights

Nu er det slut med at fryse på løbeturen. For kun 99,50 kr. kan du lige nu få et par lækre løbetights, som er designet til at følge kroppen og holde kulden ude. På den måde kan du nyde løbeturen og bruge din energi på at løbe i stedet for at varme kroppen op. De sorte tights er elastiske, har lynlåse ved anklerne og sidder dejligt tæt til kroppen. Der er reflekser ned langs siden af benene, så du bliver set på de mørke aftener, og på lænden er der en lomme med lynlås til nøgler, kreditkort, energi eller lignende. Lige nu kan du få de lækre tights sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Så er det ikke noget problem at nyde træningen og komme godt i gang med 2019. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: