© Istock

Så sundt er løb i virkeligheden for dine knæ

Løb ødelægger knæene - sådan lyder en almindelig antagelse, men nu peger ny forskning på, at det måske forholder sig direkte omvendt.

10. juli 2018 af Lasse Lyhne

Det er en veletableret antagelse, at løb er hårdt for knæene. Men nu maner ny forskning den forestilling til jorden. I et studie publiceret i onlinetidsskriftet Arthritis Care & Research undersøgte forskerne 2.637 ældre, med en gennemnitsalder på 64 år, og fandt, at de der på et tidspunkt i deres liv havde dyrket løb, havde færre knæsmerter end de, der aldrig havde løbet.

Forskerne inddelte løberne i tre grupper afhængigt af, hvor meget de havde løbet i deres liv og til stor overraskelse fandt de, at de der havde løbet mest, var de, der havde færrest knæsmerter, mens de, der aldrig havde løbet havde flest problemer med knæene.

Faktisk var den gruppe, der havde allerfærrest knæsmerter, de der stadig løb. Grunden til, at de stadig løb, kan dog også netop være, at de ikke havde dårlige knæ.

Så mange havde knæsmerter

Aldrig løbet: 41,1 pct. Løbet lidt: 34,9 pct Løbet moderat: 39,2 pct. Løbet meget: 31,3 pct. Løber stadig: 21,1 pct.

Aktiv Træning anbefaler: T-shirt og shorts

Nu kan du få et lækkert træningssæt med shorts og t-shirt til en helt fantastisk pris. Sættet er i høj kvalitet og egner sig supergodt til en god løbetur eller træning i fitnesscenteret. De geniale hybridshorts har indbyggede tights, som giver en lækker pasform, mens man stadig kan nyde den luftige fornemmelse fra de klassiske splitshorts. T-shirten er lavet i et let og behageligt materiale, og bagsiden perforeret med et utal af små, fine huller, der giver en fantastisk udluftning, når du træner.

Lige nu kan du få hele sættet med shorts og t-shirt for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition. I alt 149 kr.) Du sparer 639 kr. Sammen med sættet får du desuden 3 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, der er fyldt med motiverende tips, gode råd til din træning og kostråd fra vores eksperter. Læs mere om det fantastiske tilbud lige her. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: