Så vildt bliver Royal Run

Det bliver en fantastisk løbefest, når 65.000 danskere – lige fra eliteløberne til folk i vandresko – mødes for at give den gas og fejre H.K.H. Kronprins Frederiks 50 års-fødselsdag.

18. maj 2018 af Christian Thestrup

Det bliver et brag af en fest, når et hav af løbere, tilskuere og hjælpere på mandag samles i landets fem største byer for at H.K.H. Kronprins Frederiks kommende 50 års-fødselsdag. Indtil videre har mere end 65.000 løbere meldt sig til arrangementet, der kommer til at strække sig over hele dagen – fra Aalborg til Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg. Dermed bliver dagen proppet med så meget fest og motion, som den sportsglade Kronprins har håbet på.

I hver by kan man vælge mellem at løbe – eller gå – en klassisk mil (1.609 meter) eller 10 kilometer, og i København/Frederiksberg tegner mile-løbet endda til at blive verdens største af sin slags. Tirsdag rundede antallet af deltagere på mile-distancen nemlig 7.472 deltagere, og dermed puster man nu New York og byens "Fifth Avenue Mile" i nakken i kampen om at være verdens største. Således stillede 7.664 løbere sidste år op i det traditionsrige gadeløb på Manhattan, der strækker sig over 20 blocks fra East 80th til East 60th Street. Hos Dansk Atletikforbund tror direktør Jakob Larsen, at deltagerrekorden bliver slået, så hvis du vil være med til at gøre Royal Runs Mile-løb på Frederiksberg til verdens største, er det bare om at få dig meldt til.

Taler man om mile-løb, så taler man også om "drømmemilen". Det er den magiske grænse på 4 minutter, som første gang blev slået af de nyligt afdøde Sir Roger Bannister i 1954. Siden hans ikoniske løb har kun syv danskere været under grænsen, men på mandag vil flere af Danmarks bedste løbere forsøge at komme med i den eksklusive klub.

Psst: Få en lækker Salomon-taske og 2 numre af Aktiv Træning for KUN 69,50 kr. (+49,50 kr. i porto). Læs mere om tasken og tilbudet her.

I København vil blandt andet VM-deltageren i forhindringsløb, Ole Hesselbjerg, samt det 20-årige stortalent Andreas Lindgreen - begge fra Sparta - gøre forsøget. Og i Aarhus, der som første by kunne melde alt udsolgt (5.000 deltagere) til mile-løbet, vil de to eliteløbere fra AGF – Mikkel Dahl-Jessen og Jens Søndergaard Jensen – forsøge sig med en Drømmemil. Hos Odense Atletik råder man p.t. over flere af landets fineste mellemdistanceløbere, og her vil Peter Glans, Andreas Lommer, Peter G. Ejersbo og Jacob Stengaard give den fuld pedal gennem den fynske hovedstad.

Det bliver en svær opgave at komme under de fire minutter, fordi der løbes på asfalt og ikke de vante kunststofbaner, men vi krydser fingre for, at det lykkedes.

Her er medaljen, som alle deltagere ved Royal Run får om halsen ved målstregen
Her er medaljen, som alle deltagere ved Royal Run får om halsen ved målstregen

På sin tur rundt i landet løber Kronprinsen som bekendt en mil i de fire første byer, mens han slutter af med at løbe 10 kilometer i København/Frederiksberg. Men da hans motions-cv blandt andet tæller seks marathonløb (bedste tid 3:06:49), Ironman Copenhagen (sluttid: 10:45:32) og to udgaver af det 90 kilometer lange langrendsløb Vasaloppet (bedste tid 6:36:32), bliver han nok ikke forpustet af den grund.

H.K.H. Kronprins Frederik er dog ikke den eneste, som løber i alle fem byer på mandag. To af landets mest hardcore marathon-løbere – Pia Hansson og David Bredo – har nemlig planlagt deres egen turné rundt i landet, så de følger efter Kronprins Frederik. Mens Kronprinsen kører fra by til by, har Pia og David dog fået en af deres venner til at flyve dem rundt i landet fra løb til løb. Pia Hansson er i øvrigt den kvinde i Danmark, der har løbet flest marathonløb, nemlig 677, mens David Bredo løber sit marathon nummer 500 på søndag – dagen før Royal Run. 


Rigtig god tur, hvis du også skal løbe Royal Run på mandag. Og hvis du endnu ikke er tilmeldt, kan du gøre det her og være med til at fejre vores kommende konge. 


3.000 læsere tager ikke fejl

Lige nu kan du få en lækker sportstaske fra Salomon og 2 numre af Aktiv Træning for KUN 69,50 kr. (+49,50 kr. i porto - ialt 119 kr.) Tasken har en praktisk størrelse, er udstyret med en vandtæt gummibund og har to inderlommer med lynlåse. Derudover har den to lange hanke, så du nemt kan have en over skulderen eller tage den på ryggen.

Mere end 3.000 læsere har allerede fået tasken, og du skal nok ikke vente for længe, hvis du vil have en af de sidste, vi har tilbage. Se tasken og læs mere om tilbudet her.  

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: