Løb med hund
Løb med hund

CaniCross er navnet på sportsgrenen, hvor løber bliver trukket af hund.

Sådan løber man 5 km i verdensrekordtid

Canicross er trailløb kombineret med hundeluftning, og de bedste hunde og løbere er skræmmende hurtige. For nylig løb Ben Robinson med sin hund Blake 5 km i en tid, der var hurtigere end verdensrekorden.

11. december 2017 af Hans Westhausen Gottlieb

Man hører ofte, at hvis man vil forbedre sine løbetider, så skal man finde en træningsmakker, som er lidt hurtigere end en selv, og som derfor kan presse en til at løbe hurtigere.

Det træningsråd har britiske Ben Robinson taget til sig. For nylig løb han, trukket af sin hund Blake, 5 km i tiden 12.24 min. Det er 13 sekunder hurtigere end Kenenisa Bikeles verdensrekord på 5.000 m. 

It has been a fortnight from our greatest victory together! Next week we will combine once more.. #cantwait

Et opslag delt af Robinson Canicross (@robinsoncanicross) den

Sporten kaldes canicross, og der bliver afholdt adskillige konkurrencer rundt om i Europa. Der er sågar VM i disciplinen. I canicross-konkurrencer trækker hundene deres to-benede træningsmakker i en særlig elastisk sele, som er spændt fast om brystet på hunden og om hoftepartiet på ejeren.

Ekstra ømme muskler

Selv om Ben Robinsons greyster-hund er hurtig, så har den ikke trukket sin ejer fra skildpaddeniveau til verdensrekordtider. Ben Robinson løber – uden hund – 5 km på 14.59 min.

Alligevel gør det opskruede tempo med hunden, at han er nødt til at planlægge sin træning strategisk for ikke at blive skadet:

”DOMS (forsinket muskelømhed, red.) er et stort problem i forhold til at skabe plads til min egen kvalitetstræning. Derfor begrænser jeg, hvor meget canicross jeg løber med mine hunde, fordi de er så gode til det,” udtaler Ben Robinson, som af samme grund lader sig trække på cykel eller scooter af hundene, når de firbenede skal klare deres hurtigste intervaltræning.

Ben Robinsons langsigtede mål er at løbe 5 km sammen med Blake på under 12 min.

Kilde: fastrunning.com 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: