© Colourbox

Stræk dig smidig uden at blive slap

Udstrækning efter løb har en effekt, hvis den udføres på rette tidspunkt.

4. maj 2010

Grundige strækøvelser og løb er i mange løberes øjne en dårlig kombi. Flere undersøgelser har afsløret, at smidige muskler kan koste spændstighed i afsættet og gøre dig langsommere i løbeskoene. Ærgerligt, for udstrækning kan fremme restitutionen.

En ny undersøgelse afslører dog, at det ikke er selve udstrækningen, men den måde og det tidspunkt, den udføres på, der er problemet. Forskerne fandt, at hvis strækøvelserne laves uafhængigt af den øvrige træning og efterfølges af spænding af musklen, er det muligt at forbedre smidigheden, uden at det går ud over styrke og spændstighed.

3 trin til smidighed uden hurtighedstab

  • Lav strækøvelser 3 gange om ugen. Placér dem uafhængigt af din øvrige træning, og start med at varme kroppen op ved at løbe, hoppe eller cykle i et par minutter.

  • Stræk musklen i 5 sekunder, og spænd den derefter hårdt i 5-10 sekunder. Slap til sidst af i 5 sekunder. Gentag hele cyklussen 3 gange for hver muskel.

  • Sørg for at strække alle relevante løbemuskler. Det gælder lårenes forog bagside, ballerne, hoften, læggen og underbenets forside.

Source #The Journal of Strength and Conditioning Research

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: