Mand der er udmattet
© iStock

Styr udenom 5 typiske løbefaldgruber

Dårlige undskyldninger, vabler og sidestik kan hurtigt sabotere din løbetræning. Her får du 5 quick-fix-løsninger, der styrer dig uden om forhindringerne.

26. juli 2020 af Jannik Petersen

Styr uden om faldgruberne

Skrot de dårlige undskyldninger og hold din løbetræning ved lige. Vi giver dig her 5 typiske faldgruber for løbere, og hvordan du nemt styrer udenom dem. 

1. Jeg har ikke tid til at træne 

Løsning: Skær lidt ned på Facebook og internetsurfing – så forvandler du en passiv hobby til en aktiv og sundere. Gør også transporttid til træningstid ved at løbe til eller fra arbejde.

2. Det er så hårdt at løbe

Løsning: Sæt farten ned. Hvis du løber for stærkt, begynder det hurtigt at brænde i lungerne, og du får blodsmag i munden. Find i stedet et passende tempo, som gør, at din vejrtrækning ikke bliver vildt hurtig, men tværtimod tillader dig at tale i korte sætninger. 

3. Jamen det regner

Løsning: På med en vindjakke eller åndbar regnfrakke – det er faktisk fedt at løbe i regnvejr. Prøv det ...

4. Jeg får vabler

Løsning: Tjek dine sko. De må ikke være for små eller for store. Løbesko skal typisk være et halvt til et helt nummer større end dine almindelige sko, og der skal være 0,5-1 cm mellem skosnuden og din længste tå. Skoen skal dog ikke være så stor, at foden rutsjer rundt inde i den, for friktion fører til vabler. Bind skoene, så de sidder godt fast om foden – uden at snørebåndene gnaver.  

5. Hjælp, jeg får sidestik

Løsning: Sæt farten ned. Du har formentlig lagt for hårdt ud. Spiser du for tungt i timerne op til træningen, kan det også være en af årsagerne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: