Mand løber på gaden, Hurtig, Løbestil, Forfod
© Jakob Helbig

Styrketræning til løb

Få større styrke i de muskler, som du bruger mest i netop din sport. Stærkere muskler giver dig fysisk overskud, så du kan levere en bedre præstation. Samtidig forebygger du skader ved at løfte vægte et par gange om ugen.

At styrketræning virker, har både forskning og praktisk trænererfaring vist. Jo mere fysisk intensiv en sport er, desto større effekt har det at løfte vægte.

Ved de mere konditionskrævende sportsgrene gælder samme princip, så selv for landevejsryttere og mountainbikere kan styrketræning absolut have en positiv effekt på præstationsevnen. Det bedste er næsten, at du ikke behøver at bruge timevis hver uge for at få mærkbar fysisk fremgang, som gavner din præstation.

3-4 målrettede øvelser er faktisk alt, hvad du behøver at sætte på programmet 2-3 gange om ugen. Investerer du hver gang cirka 10 minutter i målrettet at arbejde med de vigtigste muskler til netop din sport, styrkes kroppen i de områder, som din sport stiller de største krav til.

Det eneste, du skal bruge, er en relativt let håndvægt og en vægtstang med løse vægtskiver til, så du kan lægge flere kilo på, efterhånden som du bliver stærkere. Har du gulvtæppe på dine gulv, kan de liggende øvelser laves der. Hvis ikke, kan det være en god idé at købe et liggeunderlag eller en decideret træningsmåtte.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: