Crocs-løber
Crocs-løber

Et hurtigt kig på uret viser en halvmarathon-sluttid på 1.11:53. Ikke så ringe for en 18-årig, iført Crocs.

Teenager løber halvmarathon på 1.11 i Crocs!

Med en sluttid, der vil vække misundelse hos de fleste, gennemførte 18-årige Benjamin Pachev for nylig en halvmarathon iført Crocs.

17. maj 2017 af Hans Westhausen Gottlieb

18-årige Benjamin Pachev fra USA kom for nylig ind på en samlet 16. plads ved et halvmarathon i Indianapolis i tiden 1 time, 11 min. og 53 sekunder. Det er en tid, der vil være imponerende for de fleste, og teenagerens bedrift bliver ikke mindre, når man tager fodtøjet i betragtning. Teenageren løb nemlig i Crocs!

Det samme gjorde hans far Sasha Pachev, der krydsede målstregen ca. fire minutter efter sønnike.

Løbefamilie med 9 børn

Men hvorfor overhovedet løbe i Crocs? Jo, familien Pachev fra Utah består af mor, far og ni børn, hvoraf alle undtagen de to yngste, som stadig er i ble-alderen, løber fast.

Derfor fandt faderen Sasha Pachev ud af, at de kunne spare en hel del i familiebudgettet ved at løbe i Crocs i stedet for i dyre løbesko.

Ifølge Benjamin Pachev kan et par Crocs holde til 2.000 miles (3.200 km) løbetræning.

Store træningsmængder

Selv om de lette og luftige Crocs åbenbart er ganske fortrinlige at løbe i, så er det næppe fodtøjets fortjeneste, at Benjamin Pachev løber rigtig stærkt, for han er ikke kommet sovende til sin løbeform. Angiveligt løber teenageren ca. 104 km (65 miles) om ugen.

Hans PR på halvmarathon er i øvrigt 1.10:27. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvordan beskytter du dig mod solen under træning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: