Top 10: De vildeste ultraløb

Bundfrossen vildmark, stegende ørken, forrevet klippelandskab og tusindvis af højdemeter. Udfordringerne er mildest talt sindssyge i verdens vildeste ultraløb. Vi har efter bedste evne samlet de 10 barskeste ultraløb.

5. februar 2014 af Peter Bollerup Andersen

Nogle løbere kan bare ikke få det vildt nok. Og heldigvis for dem, så findes der ultraløb med krav så ekstreme, at man ikke troede det muligt.

Men hvad er egentlig hårdest? Ekstrem kulde, steghed varme eller overdrevet kuperet terræn? Vi har samlet 10 vilde ultraløb, som med garanti vil få dit lokale løbeterræn til at blegne noget så gevaldigt.

### 1\. Yukon Arctic Ultra **Sted:** _Canadas vildmark_ **Distance:** _692 km_ Du finder en af de mest øde, ufremkommelige, koldeste og fjerneste vildmarker i verden, og beder så racedeltagerne om at løbe 692 kilometer med fuld oppakning af mad og udstyr i en slæde efter sig. Så har du opskriften på verdens vildeste ultraløb. Yukon Arctic Ultra er så nådesløst, at den fulde distance på 430 miles (692 km) kun løbes hvert andet år. For kravene er ekstreme. En ting er at løbe de mange kilometer. En anden ting er at kæmpe med temperaturer ned til minus 40 grader, hvor selv de mindste fejl kan have katastrofale følger. Og hallucinationer undervejs er nærmest uundgåligt. Tidligere deltagere i dette ultraløb beretter om træer, der pludselig forvandles til truende rovdyr. Løbet stiller også massive krav til løbernes taktiske kløgt og evnen til at disponere sine kræfter. Der er ingen opdeling i etaper, så når løbet foregår i ét langt stræk, skal deltagerne selv finde balancen mellem hvile og løb. Rekorden for det barske løb lyder på 7 dage, 17 timer og 2 min.

Se flere ultraløb

Log ind som abonnent her og læs om de øvrige 9 vilde ultraløb.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: