© iStock

Trækker du vejret rigtigt, når du løber?

De fleste mennesker glemmer at trække vejret rigtigt, når de løber. Gør du?

14. januar 2019 af Anja Bruneskjold // I FORM

Man kan godt have tendens til at glemme denne vigtige ting, når man er dybt koncentreret i sin løbetur. Men det kan faktisk have ret store konsekvenser for både din krop og dine resultater, hvis du glemmer det.

Selvom din krop og dine ben kan spurgte væsentlig hurtigere, end du gør, når du løber, så er det langt fra sikkert at fx din vejrtrækning og dine lunger kan følge med. Og så kan det hele altså være ligegyldigt.

Den mest typiske årsag er, at du er ude af form og trænger til at løbe lidt oftere - blot for at træne vejrtrækningen. Men det kan også være, at du decideret skal øve dig i at trække vejret korrekt, når du er ude at løbe.

Til at begynde med er det vigtigt at dine muskler får al den ilt, de har brug for. Ellers kan de slet ikke fungere. Og ilten får de altså ikke ved hvilken som helst vejrtrækning. Det er meget vigtigt, du ikke trækker vejret overfladisk, men derimod sørger for at trække vejret helt ned i lungerne. Hvis vejrtrækningen bliver for overfladisk, vil ilten slet ikke nå ud til hverken blodet eller musklerne. Og så presser du faktisk dig selv meget mere, end hvad godt er.

Prøv at se, om du kan trække dit vejr ind gennem næsen og puste ud gennem munden. Man kan nemlig hurtigt komme til at trække vejret gennem maven - og det giver både sidestik og gør dig unødvendig træt.

Ved at trække vejret gennem næse og mund vil du også få en form for meditativ oplevelse, som ofte får dig til at kunne løbe meget længere. Win!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: