Trailløb i skoven
© Andreas Mikkel Hansen

Godt grej til trailløb

Modsat løbeturene på almindelige faste og flade veje, kalder offroadløb i krævende terræn på mere specielt udstyr. Her får du 4 bud på grej til trailløb.

11. september 2019 af Martin Kreutzer

Godt grej hjælper dig

Der er selvfølgelig et stort overlap mellem landevejsgarderoben og det løbetøj, som du tager på - og evt. har med dig ud - når træningen står på offroadløb.

Her får du 4 essentielle bud på grej, der bør være en del af dit offroadudstyr. 

1. Trailsko 

Skoene har kæmpe indflydelse på løbeoplevelsen. Et par trailsko har en rigtig grov sål - til særlig snebrug kan der endda evt. være små stålpigge - en slidstærk overdel og en mellemsål, der placerer dig tættere på underlaget. Trailskokøbet er nærmest ‘gratis’, da dine almindelige sko derved skånes for vinterløbets barske slitage.

2. Nylonbukser

Beskyt benene med et par nylonbukser. Orienteringsløbere bruger bukser i glat nylon, og det er netop praktisk, fordi grene og torne har vanskeligere ved at ‘hive fat’ i nylonmaterialet. Samtidig preller det meste slask af, så du bliver mindre tilsølet. At stoffet samtidig beskytter benene mod den kolde vinterblæst, er en dejlig lun bonus.

Trailløb er fantastisk, hvis du har de rigtige sko. Få de bedste tips fra vores eksperter lige her, så du får en fantastisk tur i sporet.

3. Rygsæk 

En tæt- og velsiddende løberygsæk - eller alternativt et rummeligt hoftebælte - hører absolut til det udstyr, du vil have meget glæde af på trailturene. I sækken kan du placere evt. sikkerhedsgrej samt lidt vand og energigeler og lign. Vælg bare en lille rygsæk - du har slet ikke brug for en større, klodset sag til almindelige raske offroadture.

4. Uldundertøj

Det inderste lag tøj bør være i merinould. De tynde uldtråde isolerer fremragende, selv når de er fugtige. Det gør det bl.a. ekstra godt for fødderne, der holder sig lune selv efter en tur igennem vandpytter, men er også superbehageligt på overkroppen og omkring underlivet.

Klæd dig i tre-fire lag, så du kan regulere varmen undervejs. Netop inde i skoven kan der pludselig være så meget læ, at det er skønt at kunne skrælle et lag tøj af og putte i rygsækken for ikke at koge over.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: