Skovtur. Trailløb kan fx foregå i skoven, hvor små stier og mountainbikespor er perfekte til at give benmusklerne nye, sjove og hårde udfordringer.

Hvad vil det sige at løbe trail?

Jeg er flere gange faldet over begrebet trail. Hvad går det ud på?

20. august 2013 af Jannik Petersen

Trail

, trailrunning, trailløb eller offroadløb – kært barn har mange navne. Trail er den diametrale modsætning til de løbeture, som hovedparten af os har prøvet kræfter med på fortove, landeveje og grusstier i en park.

Trail adskiller sig primært ved at foregå væk fra de flade og hårde underlag – en trailløber foretrækker skoven, bakker og bjerge, hvor underlaget er alt andet end plant. Under trail løber man typisk på småspor og dyrestier – eller simpelthen tværs gennem et område, hvis terrænet er fremkommeligt.

Trailløbere skal af og til hoppe over en væltet træstamme eller en lille bæk, zigzagge mellem træerne og følge en smal sti, der bugter sig op, ned og på tværs af bakkerne. Derfor får løbeturen præg af leg og markant mere afveksling.

Aktiv Trænings redaktion var for nylig en tur i skoven med en af landets skrappeste trailløbere, og alle var begejstrede for oplevelsen – og imponerede over, hvor hurtigt han kunne løbe ned ad selv de stejleste bakker.

Se video af vild trail her!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: