© Istock

Hvilket udstyr skal jeg bruge til trailløb?

Jeg er flyttet på landet og vil i gang med at løbe trail i skoven. Er der noget særligt gear, jeg bør anskaffe mig?

Det er ikke nødvendigt at købe en masse gear for at komme i gang med trailløb. Du kan sagtens bruge dit almindelige løbetøj, så længe du vælger noget, der kan tåle at få lidt tæsk.

Men vil du opgradere, så findes der naturligvis masser af grej, som kan løfte løbeglæden på dine offroadture. Et par trailsko lader dig udforske terrænet i alt slags vejr. De grovsålede løbesko bider fast i underlaget og sikrer, at du holder dig solidt på benene.

Bliv klædt på til trailturen

  • Trailsko: Rigtige trailsko har grove knopper under sålen, forstærkninger, der beskytter både sko og tæer, samt smudsafvisende materialer i overdelen. De er med andre ord dine bedste venner i terrænet. Du kan også få trailsko, der er vandtætte – det går dog ud over bl.a. åndbarheden.
  • Kasket: En kasket er god, når du løber gennem underskoven. Den beskytter mod riv og rifter fra piskende grene. Derudover varmer den også lidt på hovedet og beskytter mod de solstråler, der slipper ind mellem træerne.
  • Handsker: Når din løberute byder på tornede buske, mudrede skrænter og skarpe klippestykker, kan et par tynde, langfingrede handsker godt betale sig. Et par arbejdshandsker fra byggemarkedet kan være udmærkede, eller du kan spendere lidt ekstra på et par cykelhandsker.
  • Bæltetaske: Med en bæltetaske er det nemt at have en energigel, telefon og måske lidt vand med på turen. Det er en god idé, hvis du løber ud i ukendt terræn, hvor turen kan blive lang, eller du risikerer at fare vild.
  • GPS-ur: Et GPS-ur giver både interessante data og hjælper dig med at finde hjem, hvis du kommer på vildspor. Gå efter en model med barometrisk højdemåler, så du kan holde styr på højdemeterne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: