Trailløb

Få jord, grus og klippegrund under fødderne

© Foto: Salomon

I topform med trailløb

Noget af det bedste, du kan gøre for din løbeform, er at søge væk fra de store asfaltveje og ud på skovens små stier.

30. august 2021 af Redaktionen

Trailløb er populært som aldrig før, og det er der en god grund til, for så snart du får jord, grus og klippegrund under fødderne, sker der noget med både løbeglæde, motivation, teknik og form. Her får du 7 grunde til at elske trailløb.

1. Naturlig intervaltræning 

Terrænets bakker, skarpe sving og tunge underlag betyder, at pulsen flere gange rammer rød zone i løbet af en trailtur. Den variation i intensitet kan sammenlignes med intervaltræning og styrker dit kredsløb massivt. Det betyder stærkere hjerte og en langt bedre kondition, der kan veksles til mere sundhed og højere fart i løbeskoene.

2. Mere styrke 

Trailløb er langt mere styrkebetonet end løb på flad vej. De mange bakker, nedløb og accelerationer ud af sving gavner musklerne i lår, lægge og baglår. Det giver mere eksplosive og effektive løbeskridt og gør dig også mere robust over for skader. Overkrop og core arbejder også langt hårdere under trailløb end på flad vej.

>> FÅ MASSER AF tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<

3: Færre skader 

Okay, risikoen for at vrikke om er større, når du løber på ujævne stier. Men fordi løbet er så afvekslende – foden rammer jorden på forskellige måder, skridtene varierer i længde, og hastigheden varierer – sænkes risikoen for overbelastningsskader. Derudover udvikler du styrke og stabilitet i knæ, ankler og hofter, så risikoen for at vrikke om falder på sigt.


4. Bedre balance

Stejle nedløb, huller, grene og væltede træer, der skal forceres... Balancen udfordres og udvikles i den grad i terrænet!

5. Nul stress, bare sjov 

Det varierede terræn og de tekniske udfordringer gør det sjovt at løbe trail. Fokus er på næste skridt, hovedet tømmes for hverdagens støj, og du glemmer helt, hvor langt du har løbet. En god trailtur har disse klassiske udfordringer: 

  • Spring over væltede stammer 
  • Pløj gennem mudderhuller
  • Sprint op og ned ad stejle skrænter 
  • Accelerér ud af snævre sving

6. Grænseløst grejnørderi 

Trailløb stiller krav til dit udstyr på en anden måde end landevejen – og giver dig mulighed for i den grad at nørde grej. Du kan få sko til mudder, sko til klipper eller sko til tørre skovstier. Du kan få tonsvis af rygsække, shorts, jakker og trøjer lavet til helt specifikke forhold i naturen og med masser af fede detaljer. For ikke at tale om flasker, kopper, stave og ure med kompas og højdemåling. Et brand som Salomon klæder dig godt på til hele turen.

7. Masser af naturenergi

En nyudsprunget bøgeskov eller efterårets træer, der changerer i alle nuancer af rød, er bare fantastiske! Løber du på skovens små stier, befinder du dig ofte lige midt i det hele – helt omsluttet af natur. Det er ikke bare pænt at kigge på. Det frigiver også massevis af lykkehormoner og sænker beviseligt stressniveau og løfter humøret. Få ting kan kurere dårligt humør lige så effektivt som en løbetur i terrænet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: