Mand der løber trail i skoven
© Andreas Mikkel Hansen

Tank op til trail

De kolde måneder er oplagte til at snøre trailskoene og komme ud at dyrke offroadløb. Vi guider dig her til, hvordan du bedst tanker op før, under og efter din trailtur.

8. januar 2019 af Martin Kreutzer

Fuldt tanket op til trail

Du bruger meget energi på en trailtur - ikke kun til det krævende løb, men også til at holde varmen.

Før trailturen

Sørg for at lade godt op til turen. Det er aldrig sjovt at gå sukkerkold, men på en offroadtur i vinterkulden kan det blive decideret ubehageligt - og sågar farligt.

Et styrtdykkende blodsukker gør det svært at holde varmen, det går ud over koncentrationsevnen og hamrer humøret helt ned i kulkælderen. Forebyg energiproblemerne ved at skovle en god portion gryn i dig, et par timer inden du løber afsted.

Under trailturen

Ture af flere timers varighed kræver en helt specifik strategi, men selv hvis du ‘kun’ vil løbe en lille times tid, kan det betale sig at snuppe en gel, en banan eller lidt druesukker med på turen.

Løber du pludselig forkert, kan en smule sukker være forskellen på et smilende skuldertræk og en reel nedtur. Tag også gerne lidt væske med på turen. Især hvis vinterluften er tør, kan den efterlade dig med udtørrede slimhinder, der vil elske lidt mundskyl undervejs.

Efter trailturen

Hav gerne en termokop med citronte med sukker i stående i bilen. Det er en fremragende måde at få lidt liv tilbage i kroppen på, hvis du rammer køretøjet udaset efter en hård løbetur.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan de blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: