Par der løber i skoven
© Sal Vanessa Andrieux

Teknik til trailløb

Jo mere udfordrende underlaget er, jo vigtigere er det, at du justerer teknikken ind efter forholdene. Her giver vi dig nogle af de helt centrale fokuspunkter.

22. september 2019 af Martin Kreutzer

Den rette trailteknik 

Her får du 4 helt centrale fokuspunkter til dit trailløb. 

1. Se op

Det er fristende at se ned foran si ne fødder, når underlaget er tricky. Men du opnår bedre flow og o ver blik ved at kigge 8-10 meter frem i sporet. Det giver dig tid til at reagere på forhindringer, og du vil opdage, at kroppen bliver mere afslappet, og at fød der ne arbejder ‘au to ma tisk’ med underlaget.

2. Slap af

En anspændt krop kommer nemt ud af balance, og det øger risikoen for at falde eller glide. Prøv bevidst at slappe af ved at ‘scanne’ kroppen. Hænger skuldrene afslappet ned med afslappede arme? Er hoften bevægelig? Fjedrer benene elastisk, og lander du som på kattepoter, der blødt tilpasser sig underlaget?

Trailløb er fantastisk, hvis du har de rigtige sko. Få de bedste tips fra vores eksperter lige her, så du får en fantastisk tur i sporet.

3. Pas på  

Et glat underlag øger ri si ko en for at falde, og intet er mere u be ha ge ligt end at ham re bagover. Med lidt justeringer af tek nik ken mindsker du risikoen for at mis te fodfæste. Hav fokus på at kom me en smule ned i knæ – så du let kan korrigere – og læ ne dig let fremad og tage korte skridt, hvor du lander på forfoden.

4. Styr tempotet

Ned ad bakke kan tyngdekraften let hive dig afsted. Skyd hoften/bagdelen lidt bagud for at bremse farten, og plant fokuseret hælen i underlaget, så du undgår at skride. Vil du have mere fart på, så skyd hoften let fremefter, og land fremme på foden. Slap af i skuldrene, og lad armene fungere som balancestænger.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: