Mand løber i skoven, Sommer, Mudret, Trailløb, Offroadløb, Total

Trailløb

Trailløb byder på naturlige intervaller og masser af styrketræning.

27. februar 2019

Eventyret er den største motivation for at søge væk fra almindelige stier og ud i terrænet. Det bliver sjovt at træne, og du genfinder noget af den barnlige begejstring ved træningen.

Rent fysiologisk er der også rigtig meget, der taler for at løbetræne i naturen. Skovens bakker, forhindringer og tunge føre gør, at pulsen uvægerlig ryger i vejret og med jævne mellemrum op i den røde zone. Det gør træningen til en slags naturlig intervaltræning og løfter konditionen helt fantastisk.

Du får også udfordret muskelstyrken i benene, men så sandelig også i den centrale kropskerne, hvor alle de muskler, der i dagligdagen holder kroppen stabil og ryggen smertefri, holder til. Aspekter som balance og smidighed bliver ligeledes tilgodeset.

Ret så væsentligt er det også, at undersøgelser viser en sjældnere forekomst af overbelastningsskader blandt terrænløbere, da kroppen slides mere varieret.

Bonustip

Trailløb handler om at udfordre kroppen, ikke om at løbe i et bestemt tempo. Du kan sagtens have fået en fantastisk omgang træning, selvom kilometertiden er over 7 minutter. Drop derfor uret, og løb på fornemmelse, eller træn efter puls.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: