Trailrunning video

Aktiv Træning har været ude og løbe i skovene - se på videoen hvordan det gik

17. juli 2012

Glem alt om lige landevej og velfriserede parker. Trailrunning foregår ude i "vild" natur, og her kan du godt vinke farvel til en meditativ tur, hvor du bearbejder dagens indtryk i ro og mag. Trail kræver din fulde tilstedeværelse. Det er som mountainbiking uden cykel eller offpiste skiløb uden planker under fødderne. Og det er skide skægt.

Trailrunning med en af de hårde gutter

Aktiv Træning tog i skoven med en af Nordens skrappe traildrenge - ultraløberen Moses Løvstad, og havde mere end almindeligt svært ved at hænge på, når han gav den gas. Moses har blandt andet deltaget i Ultra Trail du Mont Blanc, et 166 km langt og brutalt terrænløb op og ned ad Europas højeste bjerg. Og man kunne godt se, at han havde øvet sig i at løbe på udfordrende underlag.

Især ned ad bakke havde vi svært ved at følge med. Moses var frygtløs, mens vi andre holdt lidt igen for ikke at miste balancen og styrte næsegrus i skovbunden.

Trail er leg i løbesko - du skal hele tiden vælge. Kan jeg hoppe henover den forhindring? Eller skal jeg løbe uden om? Er det bedst at placere foden lige dér eller 5 centimeter længere væk fra den farligt udseende rod? Snupper jeg den lille bakke i sprint, eller sætter motoren ned i gear og ruller roligt op over toppen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: