Video: 3 sjove intervaller til din løbetur

Vil du have mere fart i løbeskoene? Så skal du træne intervaller. Her er tre udgaver, du nemt kan bruge på din løbetur.

16. juni 2020 af Christian Thestrup

Intervaltræning gør dig både hurtigere og mere udholdende - og så virker det nærmest lige med det samme. Her er tre forskellige intervaller, du nemt kan flette ind på din løbetur.

10-20-30

Dette er en effektiv allround-­intervaltræning, der er nem at udføre på din løbetur, og ligesom med andre intervaltyper, kan du gå i gang med den, når kroppen er varm - typisk efter et par kilometers løb. I virkeligheden burde denne intervaltræning hedde 30- 20-10, da det er i den rækkefølge, intervallerne kører. Start med at jogge stille og roligt i 30 sekunder. Herefter løber du i mellemhårdt tempo i 20 sekunder, hvorefter du spurter i 10 sekunder. Gentag dette i 5 x ‘10-20-30-blokke’. Herefter jogger du i 5 minutter, hvorefter du laver yderligere 5 blokke.

Bakkesprinter

Udover at give din kondition et ordentligt løft hjælper denne øvelse med at styrke dine baller og baglår. Især baglår er et problem for mange løbere, da vi ofte glemmer at træne dem, og det er en skam, for den gode løbeoplevelse og vejen til en ny PR kan nemt ligge gemt i nogle stærke baglår. Læg din løberute forbi en god, lang bakke og løb op ad den i høj fart 6-10 gange i træk. Jog stille og roligt ned ad bakken mellem hvert ryk og brug turen til at få ro på dit åndedræt. Løb med korte skridt, kraftfulde knæløft og husk at brug armene. 

Skilteløb

Selvom vi kalder denne intervaltype for ’Skilteløb’, kan du naturligvis bruge alt – lige fra skilte til træer, lygtepæle, bænke, etc. Det vigtigste er, at du vælger nogle genstande, som står med god afstand - fx 1-200 meters mellemrum. Som begynder bør du spurte fem gange mellem genstandene og holde 3 minutters pause mellem hver spurt. Når du bliver lidt mere øvet, kan du skrue op for antallet af gentagelser og for længden af din spurt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: