Rekordmarathon i jakkesæt
Rekordmarathon i jakkesæt

Matthew Whitaker gennemførte Sydney Marathon i tiden 2.44:28. Iført jakkesæt. 

Vild ny rekord for marathon iført jakkesæt

25-årig australier sætter vanvittig Guinness-rekord i marathon iført jakkesæt.

22. september 2017 af Hans W. Gottlieb

Selv om den australske advokat Matthew Whitaker løb i komplet 3-delt jakkesæt med vest, skjorte og slips, var det de færreste, der kunne følge med ham ved Sydney Marathon forleden.

Med tiden 2.44:28 satte han en suveræn ny Guinness-rekord for ’hurtigste marathon iført jakkesæt’. Og kom samtidig ind på en samlet 27. plads i løbet.

Den tidligere jakkesætsrekord lød på 2.58:03 og blev sat ved London Marathon 2013 af Joe Elliot.

Jakkesæt i uld

Ifølge Guinness’ regler skal jakkesættet være inkl. skjorte, slips og vest. Ingen af beklædningsdelene må tages af undervejs, og øverste knap skal være lukket under hele løbet for at rekordforsøget godtages. Dog må løberen gerne være iført løbesko.

Et opslag delt af Matt Whitaker (@mattwhitzy) den

Whitaker havde valgt et 3-delt jakkesæt i uld, og sættet var med vilje valgt en størrelse for stort, så bukserne ikke blev for stramme.

”Jeg tror, at de tre lag ramte mig mod slutningen. Jeg havde regnet med, at bukserne ville være temmelig forfærdelige, men i sidste ende var overdelen værre,” udtalte Matthew Whitaker efter sit rekordløb.

Faktisk var der hele to jakkesætsløbere, der gik efter den gamle rekord ved dette års Sydney Marathon. Også løberen Michael Tozer, der gennemførte i tiden 2.50:57, slog den gamle rekord eftertrykkeligt iført en blå blazer.

Vil du gerne vide mere om træning, skader, sundhed, motivation og meget mere, så tegn et abonnement på Aktiv Træning lige HER. I magasinet får du al den nyeste viden om træning og inspiration til at leve et sundere og mere aktivt liv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: