Sidste tur for legenden Mo
Sidste tur for legenden Mo

Britiske Mo Farah (th.) på vej mod OL-guldet på 10.000 m i Rio. VM i London bliver hans sidste, inden han skifter til marathon-distancen.

© Tim Hipps, Flickr

VM i atletik: 3 ting vi glæder os til

Der venter masser af fantastiske øjeblikke på det olympiske atletikstadion i London, når VM i atletik begynder på fredag. Her er 3 gode grunde til at kigge med.

2. august 2017 af Hans Westhausen Gottlieb

1. Farvel til Bolt og Mo

VM bliver sidste chance for at se den måske mest suveræne atletikstjerne nogensinde i aktion. Usain Bolt løber sit sidste internationale løb i London, og går efter at hente VM-guldmedalje nr. 12 og 13 i 100 m og 4x100 m. Britiske Mo Farah vil også forsøge at hente to guldmedaljer på henholdsvis 5.000 og 10.000 m for tredje VM i træk, inden han skifter atletikbanen ud med asfalt og en karriere som marathonløber.

2. Sprinterfænomenet Van Niekerk

Den 24-årige sydafrikaner Wayde Van Niekerk går efter at lave ’en Michael Johnson’ og vinde både 200 og 400 m. Han satte en utrolig verdensrekord på 400 m ved OL i Rio, hvor han slog netop Michael Johnsons 17 år gamle rekord, selv om han løb på bane 8. Niekerk er den eneste nogensinde, der både har løbet 100 meter på under 10 sek., 200 m på under 20 sek. og 400 m på under 44 sek.

3. De unge skandinaviske profiler

Både Danmark, Sverige og Norge stiller med en række spændende, unge atleter ved VM. Den 20-årige danske løbekomet Anna Emilie Møller stiller op ved 3.000 m forhindringsløb. Hun har kun løbet seriøst i tre år, men har allerede deltaget ved OL, slået rekorder på stribe og netop vundet U23-EM. (Læs Aktiv Trænings portræt af Anna Emilie Møller HER). 

I den svenske trup er der endda forhåbninger om en medalje til det blot 17-årige stangspringstalent Armand Duplantis. Han har imponerende 5.90 meter som personlig rekord fra foråret. Der er blot to stangspringere i verden, der har højere spring i år. 

På det norske landshold hedder yngstemanden Jakob Ingebrigtsen. Han er blot 16 år og stiller til start i 3.000 m forhindringsløb. Det er knap en måned siden, at han debuterede i den løbedisciplin, men han er allerede den syvende bedste nordmand på distancen nogensinde.

Vil du gerne vide mere om træning, skader, sundhed, motivation og meget mere, så tegn et abonnement på Aktiv Træning lige HER. I magasinet får du al den nyeste viden om træning og inspiration til at leve et sundere og mere aktivt liv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: