12 tips der får dig i løbetøjet - del 2

Den hårdeste del af løbeturen er fra sofaen og ud til løbeskoene. Rigtig mange træningspas strander på, at vi ikke kan tage os sammen og komme i træningstøjet, når først bagdelen er plantet i puderne.

21. maj 2010

Med den rigtige planlægning og strategi bliver turen til skoene dog noget mere overkommelig. Vi viser hvordan.

7. Straf og beløn dig selv

Motivér dig selv ved at påføre dig selv konsekvenser af din træning/ikketræning. Lov dig selv små belønninger for hver løbetur. Som fx: Hvis jeg træner i aften, må jeg tage et glas vin, leje en film, spille computer eller lignende. Prøv også gerne med gaver - fx: Hvis jeg træner 10 gange denne måned, må jeg købe en ny løbetrøje, og hvis jeg gennemfører et halvmaraton, må jeg købe det pulsur, jeg drømmer om. Du kan også straffe dig selv ved fx at skulle træne intervaller i morgen, hvis ikke du kommer ud i dag, eller ved at skulle bruge den tid, du burde have løbet, på noget kedeligt som at vaske bil, stryge skjorter, lægge tøj sammen eller lignende.

8. Spis dig til energi

Er du flad og mangler energi til at træne, kan det skyldes noget så simpelt, som at du glemmer at tanke brændstof i timerne op til din løbetur. Drik et par glas vand, og spis et let mellemmåltid fx i form af en marmelademad, 2-3 timer før du skal ud at løbe. Supplér eventuelt med en bid banan en times tid før afgang.

9. Variér og leg med din træning

Er du gået midlertidigt sur i løberiet, skal du prøve på at få noget leg og variation i din træning. Er du fx træt af de lange udholdenhedsture, så drop dem i en periode, og løb i stedet kortere, men tempofyldte pas. Har du slidt den samme vej tynd i årevis, så find en alternativ rute at veksle med - gerne i en helt anderledes natur. Løber du fx normalt på flad villavej, kan du hver anden gang prøve kræfter med en kuperet skovsti.

10. Tag mobiltelefonen til hjælp

Indstil din mobil til at bippe, når det er tid til at trække i træningstøjet. Aftal med nogle af dine venner, at I sender blære-sms'er til hinanden, hver gang I har været ude at løbe - og følg op med en håne-sms, hvis en af jer har været tavs i over 3 dage. Har du GPS i mobilen, kan du også melde dig til en af de efterhånden mange nye digitale træningstjenester som fx Endomondo.com, hvor du og dine venner kan følge med i hinandens træningsdagbøger online og kappes om, hvem der løber flest ture, løber flest kilometer eller har den bedste 5-kilometer-tid.

11. Meld dig til et løb og blær dig

Find et løb, der passer til dit temperament, tilmeld dig, og betal startgebyret med det samme. Fortæl samtidig vidt og bredt om dine løbeambitioner. Det forpligter at have et konkret mål for træningen, og har du først betalt og modtaget startnummer, mens dine venner og bekendte nysgerrigt begynder at spørge til formfremgang og træningserfaringer, er der absolut ingen ærefuld smutvej tilbage.

12. Find lysten

Oplever du igen og igen, at du ikke er til at drive i løbetøjet, er det på tide at spørge dig selv, hvorfor du egentlig løber. Kan du lide det, eller føler du bare, at du skal? Glæden ved at træne er det, der i længden vil få dig op af sofaen og ned i løbeskoene. Det gælder derfor om at genfinde din træningslyst eller eventuelt vælge en ny træningsform, som passer bedre til dit temperament.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: