Selv din sædvanlige rute bliver lige pludseligt mere interessant, hvis den løbes i mørke

3 enkle greb, der giver helt ny løbemotivation

Løb er skønt. Alligevel kan det godt blive lidt ensformigt og kedeligt at løbe den samme rute igen og igen. Her er tre helt enkle tip, der gør din næste løbetur meget sjovere. Og bare rolig, du behøver ikke finde et nyt sted at løbe.

20. september 2019 af Lasse Lyhne

Du kender det helt sikkert. Det er ikke altid lige nemt at komme i løbeskoene og ud af hoveddøren for at træne. Derfor har vi her på Aktiv Træning lavet tre små tip, som kan puste nyt liv i løbeturen. God fornøjelse.


1. Løb i mørke

Selv den kedeligste, mest ordinære parksti opleves anderledes intenst og spændende i mørket. Perspektivet snæver ind, når det bliver mørkt, og vi oplever farten helt anderledes, ligesom vores andre sanser skærpes. Det gør, at din sædvanlige tur pludseligt bliver helt anderledes spændende. Husk en god pandelampe.

2. Løb den anden vej

Nogle gange er det, der skal til for at skabe variation, så åbenlyst, at vi overser det. Prøv for eksempel at løbe din sædvanlige tur den anden vej rundt. Især hvis du løber i skoven eller i en park vil de smalle stier og hele terrænet virker markant anderledes, når du møder det fra den anden side. Pludseligt bliver den bakke du altid frygter til et hurtigt og let nedløb.

3. Løb uden ur

Mange af os løber med ur eller telefon, og det er da også motiverende at få feedback på fart, distance og puls. Af og til er det dog forfriskende at lade elektronikken blive hjemme og i stedet flytte opmærksomheden over på kroppen og omgivelserne. Mærk efter hvordan det føles at løbe og justér tempoet i forhold til det. Det giver ikke alene fornyet motivation. Det styrker også din tempofornemmelse og evne til at docere kræfterne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: