3 ting, der kan gøre din løbetur sjovere 

Fartleg, podcasts eller en god løbemakker. Vi giver dig her tre ideer til ting, der kan gøre løbeturen sjovere – og booste både din form og din løbeglæde.

30. november 2020 af Benjamin Creative for Huawei

Er du flere gange gået i gang med løbetræningen, men er faldet fra efter et par uger? Eller føler du, at formen står stille, selvom du løber flere gange om ugen?

Mangel på variation eller udfordringer på løbeturen kan for mange betyde, at de mister løbegejsten efter et par uger, eller at de glemmer at presse sig selv og dermed ikke oplever nogen tydelig forbedring af formen.

Gør løbeturen sjov med fart, god lyd eller en fast løbemakker og få den ekstra energi og løbeglæde, der skal til, for at du løber hurtigere, længere eller bare glemmer tid og sted og nyder turen. Det gælder, uanset om du løber for hyggen skyld, for formen, eller du løber for at forbedre din tid. 

1. En god podcast

Lyd i ørene er godt til at tage fokus væk fra de tunge ben eller den høje puls. Skal du ud på en længere distance eller bare en rolig løbetur, behøver du ikke up-beat-musik for at booste motivationen. En fængende podcast kan også gøre tricket. En podcast får dig nemlig til at lytte mere end musik og dermed lede tankerne væk fra selve turen.

Hvilken podcast afhænger selvfølgelig af dine interesser, og alt fra Mads & Monopolet til Mørkeland, Sitter eller Hjernen på Overarbejde kan måske virke?

Tip: Husk den gode lyd

Når du hører podcasts på din løbetur, er lydkvaliteten vigtig. Vælg høretelefoner, som er støjreducerende og vindstødsreducerende, så du kan høre podcasten, uden at du behøver at skrue højt op og dermed belaste dine øre.

Huaweis nye FreeBuds Pro er designet til at filtrere støj og vind, så din lyd går klart igennem uden forstyrrelser. Du kan desuden indstille den til en Awareness Mode, hvor du kan høre lyd fra trafikken, men støj filtreres fra, så du sikkert kan løbe med dem i byen. 

Læs mere om de nye høretelefoner på Huawei.com/dk

2. Fartleg

Fartleg eller intervalløb er på alle måder genialt til gøre løbeturen sjovere, både for dig, der vil i form, og dig, der vil træne op til et løb eller til at kunne løbe flere kilometer. Med intervalløb mærker du nemlig hurtigt, at din form bliver bedre, og du behøver ikke løbe nær så lang tid for at få en effekt.

Lav fartleg på en atletikbane eller for eksempel rundt om en lille sø. Løb først 100 meter i højt tempo og lunt resten af vejen. Løb herefter 150 meter, så 200 meter og så videre. På den måde skifter du hele tiden tempo, og du kommer ikke til at kede dig. 

Du kan også lege fartleg på din lange løbetur ved at finde nogle fikspunkter på ruten. Spot et kryds, en lygtepæl eller andet, og spurt hen til punktet. Løb i normalt tempo igen, og find herefter et nyt fikspunkt. 5-10 eksplosive sprit på 5 km-turen kan stimulere muskelfibrene og booste formen, og så giver farten bare ekstra energi. 

3. En løbemakker

Du bliver ikke kun gladere af at løbe med andre, du bliver rent faktisk også hurtigere, viser en undersøgelse fra Brasilien. Vi presser nemlig hinanden mere, når vi løber sammen, men uden at løbeturen føles hårdere, end når du løber i dit normale tempo alene. Tankerne, når du løber med andre, er også ofte langt mere positive, og det kan også være med til at booste din motivation og din energi.

Samtidig gør en løbemakker det nemmere at holde motivationen, også på dage, hvor det måske er ekstra koldt eller vådt, for det er bare nemmere at komme af sted, når du har en forpligtelse. Find en løbemakker i samme tempo eller med samme mål, eller meld dig ind i en løbeklub, og bliv en del af et løbefællesskab. Så vil du helt sikkert opleve både et motivationboost og en bedre form. 

Er din real life-løbemakker forhindret, så kan teknologien komme dig undsætning. Et løbeur som for eksempel Huaweis Watch GT2 Pro er den perfekte digitale løbepartner med indbygget programmer, opmuntring og lyd. Så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at hoppe i løbeskoene og komme afsted.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: