Balance
Balance

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til træning uden at føle dårlig samvittighed over alle de praktiske opgaver, der burde klares. 

© iStockphoto

4 tips: Sådan undgår du træningsstress

Slip for den dårlige samvittighed over alle de praktiske opgaver, som du føler, at du burde bruge din tid på i stedet for at træne. Her er 4 nemme justeringer.

13. februar 2019 af Hans Westhausen Gottlieb

Plænen skal klippes, opvasken er ikke taget, og så er der loftsrummet, som du i ugevis har villet rydde op. De fleste af os kender følelsen af at trække i træningstøjet, men samtidig føle en snert af dårlig samvittighed over alt det andet, vi føler, at vi burde bruge vores sparsomme tid på.

Her får du 4 konkrete tips til at undgå træningsstress:

1) Lav klare aftaler 

Hvis de andre i husstanden ved og er indforståede med, præcis hvornår og hvor længe du træner, så nedsætter du konfliktpotentialet markant. Faste træningstidspunkter gælder dog også i forhold til dig selv. Hvis onsdag eftermiddag er afsat til træning, så undgår den tilbagevendende selvforhandling om, hvorvidt du nu også kan klemme et træningspas ind.

2) Afsæt træningspas til praktik

Et godt råd er jævnligt at afsætte et træningspas, fx hver 3. el. 4. uge, til praktik omkring træning. Her kan du købe nye slanger til raceren, researche tilmelding til et løb eller sortere i træningstøjet.

3) Træn smartere 

Hvis du fx løber eller cykler, så kan du spare meget tid og forhandling ved at kombinere træning og transport og blive pendlercyklist eller -løber. Alternativt er morgentræning, hvor du klarer træningen inden resten af husstanden står op, genialt i en travl hverdag.

4) Drop træningen 

Har du den der ene, irriterende opgave, der har naget dig i lang tid, så drop træningen helt i et par dage eller måske en uge og få malet det kælderværelse eller fikset skabslågen og bordpladen i køkkenet én gang for alle. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: