6 tips til at vælge de rigtige shorts

Et par nye træningsshorts kan løfte glæden ved træningen med flere niveauer. Her er seks ting, du skal holde øje med, når du vælger shorts.

4. juni 2019 af Redaktionen

Et par shorts har måske ikke den store praktiske betydning for, hvor hurtigt du kan løbe, eller hvor meget du kan løfte. Og dog. For hvis du har det godt i det tøj, du træner i, vil du også præstere bedre. Her er seks ting, du skal lægge mærke til, når du køber shorts.

1. LÆNGDE
Shortslængden handler selvsagt om personlig smag, men generelt gælder det, at vægten er lavere, ventilationen bedre og bevægelsesfriheden højere i korte shorts. Til gengæld risikerer dine lår at slide mod hinanden, hvis du har kraftige lår, og shortsene er for korte.

2. LOMMER
Hvis du skal have en nøgle, gel eller kreditkort på turen, så tjek bukserne for tilpas rummelige lommer. Lommen bør kunne lukkes ordentligt for at forhindre tingene i at falde ud, når du bevæger dig.

3. VENTILATION
I hybridshortsene bliver slidser, mesh-paneler og andre ventilationsmuligheder vigtige for, at shortsene ikke bliver alt for varme og indelukkede.

4. INDERBUKSER
Hybridshorts har indbyggede tights, der erstatter dine almindelige underbukser. Det giver en super pasform og modvirker de slidsår, man nemt kan få i de almindelige splitshorts. 

5. STRETCH
Er du rendyrket asfaltløber, betyder det mindre. Men er du til trailløb, så er det vigtigt, at dine løbeshorts er fremstillet i strækbare materialer, der lader benene arbejde frit, når du pludselig arbejder dig ud i yderstillinger – fx hvis der skal springes hen over væltede træstammer og plørede grøfter.

6. AFSLUTNING I LIVET
En bred kant får bukserne til at sidde optimalt. For ikke at skabe en varmebro er det dog vigtigt, at den er lavet i et tyndt materiale. Alternativt kan du være bedre tjent med en smallere afslutning

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: