6 tips til at vælge de rigtige shorts

Et par nye træningsshorts kan løfte glæden ved træningen med flere niveauer. Her er seks ting, du skal holde øje med, når du vælger shorts.

5. august 2018 af Redaktionen

Et par shorts har måske ikke den store praktiske betydning for, hvor hurtigt du kan løbe, eller hvor meget du kan løfte. Og dog. For hvis du har det godt i det tøj, du træner i, vil du også præstere bedre. Her er seks ting, du skal lægge mærke til, når du køber shorts.

1. LÆNGDE
Shortslængden handler selvsagt om personlig smag, men generelt gælder det, at vægten er lavere, ventilationen bedre og bevægelsesfriheden højere i korte shorts. Til gengæld risikerer dine lår at slide mod hinanden, hvis du har kraftige lår, og shortsene er for korte.

2. LOMMER
Hvis du skal have en nøgle, gel eller kreditkort på turen, så tjek bukserne for tilpas rummelige lommer. Lommen bør kunne lukkes ordentligt for at forhindre tingene i at falde ud, når du bevæger dig.

3. VENTILATION
I hybridshortsene bliver slidser, mesh-paneler og andre ventilationsmuligheder vigtige for, at shortsene ikke bliver alt for varme og indelukkede.

4. INDERBUKSER
Hybridshorts har indbyggede tights, der erstatter dine almindelige underbukser. Det giver en super pasform og modvirker de slidsår, man nemt kan få i de almindelige splitshorts. 

5. STRETCH
Er du rendyrket asfaltløber, betyder det mindre. Men er du til trailløb, så er det vigtigt, at dine løbeshorts er fremstillet i strækbare materialer, der lader benene arbejde frit, når du pludselig arbejder dig ud i yderstillinger – fx hvis der skal springes hen over væltede træstammer og plørede grøfter.

6. AFSLUTNING I LIVET
En bred kant får bukserne til at sidde optimalt. For ikke at skabe en varmebro er det dog vigtigt, at den er lavet i et tyndt materiale. Alternativt kan du være bedre tjent med en smallere afslutning

Aktiv Træning anbefaler: T-shirt og shorts

Nu kan du få et lækkert træningssæt med shorts og t-shirt til en helt fantastisk pris. Sættet er i høj kvalitet og egner sig supergodt til en god løbetur eller træning i fitnesscenteret. De lækre hybridshorts har indbyggede tights i et blødt stretch-materiale, som giver en suveræn pasform. Derudover er de perforerede på for- og bagsiden, så du får en lækker ventilation, ligesom der er lommer på forsiden og bagsiden, så du har et sikkert sted at have dine nøgler, kort eller lignende, mens du løber. T-shirten er lavet i et let og behageligt materiale, og bagsiden perforeret med et utal af små, fine huller, der giver en fantastisk udluftning, når du træner.

Lige nu kan du få hele sættet med shorts og t-shirt for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition. I alt 149 kr.) Du sparer 639 kr. Sammen med sættet får du desuden 3 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, der er fyldt med motiverende tips, gode råd til din træning og kostråd fra vores eksperter. Læs mere om det fantastiske tilbud lige her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: