Mand er personlig træner for kvinde
© iStock

Derfor er en personlig træner en god idé

Efterspørgslen på personlig træning er steget markant de seneste år - og med god grund. Der er nemlig en masse fordele ved at hyre en personlig træner, der kan svinge pisken lidt hårdere, end du selv kan.

23. januar 2019 af Aktiv Træning

Personlig træning er for alle

Engang var det stort set kun eliteudøvere og hollywoodstjerner, der hyrede en personlig træner. Men de senere år har fitnesscentrene haft svært ved at følge med efterspørgslen fra helt almindelige motionister, der gerne vil betale mange tusinde kroner for at have en personlig træner med på sidelinjen. 

En personlig træner får os til at give den en ekstra skalle, viser et studie, hvor 21 testpersoner gennemførte tre træningspas enten med eller uden personlig træner. Her viste det sig, at når der var en personlig træner med, valgte testpersonerne automatisk selv at lægge helt op til 26 procent mere belastning på i øvelserne, end når de trænede uden en personlig træner. 

>> Få masser af tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<

3 gode råd før du vælger din personlige træner

  • Find ud af, hvad du konkret vil opnå med en personlig træner. Og gå så efter en træner, der er specialist på netop det felt.
  • Læs trænerens profil fx i centeret, på hjemmeside, blog eller sociale medier. Her kan du måske også finde referencer fra den personlige træners tidligere kunder.
  • Tag en god snak med den personlige træner, før du beslutter dig. Ud over at få svar på træningsmæssige spørgsmål er det vigtigt at spore dig ind på, om kemien mellem jer er god. I kommer til at bruge meget tid sammen. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: