Mand der løber i mørke.

Din pandelampe skal være relativt kraftig, sidde godt og være let. Gå efter min. 300 lumen (den enhed, som lysstyrke måles i), og undlad de kraftigste lamper. De er dyre, tunge og unødigt kraftige. 

© iStock

Derfor skal du løbe i mørket

Løb er en performancesport, menn nogle gange skal du bare gemme ambitionerne og fokusere på at have det sjovt. Løb i mørke kan være en god afveksling til din daglige træning og give dig et ekstra adrenalinkick på din tur.

27. august 2018 af Lasse Lyhne

Løb i mørket

Hårdhedsgrad: 2/10 

Omgivelserne ændrer karakter, så snart mørket falder på. Det gælder ikke mindst på løbeturen – især hvis den henlægges til skovens eller parkens stier, hvor kun månen og din egen pandelampe lyser stierne op. Alting opleves mere intenst i mørke. Perspektivet er trukket helt sammen, og dine sanser bliver skærpet, når udsynet er begrænset. Lyde og lugte fremstår langt kraftigere, og den velkendte grussti er pludselig noget mere interessant. 

Her er 5 tips til din første natløbetur:

  1. Løb en kortere tur. Det kræver koncentration at løbe i mørket, så kort er godt. 
  2. Husk en opladet mobil, og fortæl familien, hvor du løber hen. 
  3. Løb på kendte stier, og pas på med for tekniske spor. Grusstier er fine til natløb. 
  4. Sluk lyset. På en stjerneklar nat i en åben skov kan du se mere med lampen slukket end tændt. Lad dine øjne vænne sig til mørket (tager nogle minutter), og vurdér, om det er nok. 
  5. Løb i flok. Det er sikrere og sjovere at løbe sammen med andre. Også i mørke.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: