Gruppe der løber.

Løb er fremragende netværking. Snakken går let, også selvom man ikke nødvendigvis kender hinanden alt for godt.

© iStock

Derfor skal du løbe med andre

Løb er en performancesport, men det skal ikke altid handle om ‘hurtigere’ og ‘længere’. Nogle gange skal du bare gemme ambitionerne og fokusere på at have det sjovt. Læs her, hvordan du kan gøre din løbetur sjovere ved at have en eller flere træningsmakkere.

16. juli 2019 af Lasse Lyhne

Løb med andre

Hårdhedsgrad: 3/10

De fleste af os løber alene, og noget af det attraktive ved løb er da også, at man kan gøre det, lige når det passer en bedst. Men der er også noget meget givende i at løbe med andre, så det skal du gøre i dag. Du kan enten løbe med din bedre halvdel, en ven/veninde eller i et større fællesskab.

Der findes efterhånden en hel del løst organiserede løbefællesskaber, som man nemt kan blive en del af. De er tit at finde på Facebook. Ellers kan du tjekke den lokale atletikklub. De vil typisk være glade for at lade dig prøve at løbe med et par gange.

Hvorfor: Mest af alt, fordi det er sjovere at have en at dele løbeoplevelsen med, men også fordi det er meget nemmere at rykke ud af komfortzonen i andres selskab. Du er simpelthen mere tilbøjelig til at løbe længere, hurtigere og vildere, når du er sammen med andre. Endelig giver det nogle andre træningsmuligheder, når I er to eller flere. 

3 løbelege, I kan lave sammen:

1. Cirklen

Sådan gør I: Find en rundstrækning på 4-500 meter i fladt terræn. Stil jer med ryggen til hinanden, og begynd at løbe på samme tid i hver sin retning. Når I mødes ude på ruten, vender I begge om og løber samme vej tilbage til start. Første mand i mål har vundet. Hold en kort pause, og gentag øvelsen 8-10 gange. Øvelsen egner sig fint til intervaller, og begge løbere får udbytte af træningen. Konkurrenceelementet sørger for, at intensiteten er i top.

TIP: God som introduktion til tempoløb. Brug en atletikbane, hvis der er plads.

2. Jagtstarten 

Sådan gør I: En rundstrækning egner sig godt til denne øvelse. Den kan være alt fra 400 meter til et par kilometer. I løber den samme distance, men med forskudt starttidspunkt og konkurrerer om at komme først i mål. Tilpas forskellen i starttidspunkt til jeres forskellige niveauer. Den langsomste starter fx 20 sek. før den hurtigste. Øvelsen er oplagt, uanset om det er korte eller lange intervaller.

TIP: Øvelsen giver udbytte for jer begge uanset niveau. Det oplagte konkurrenceelement sørger for, at intensiteten er i top, og øvelsen egner sig fint til intervaller.

3. Parduatlon 
Sådan gør I: Her skal I have en cykel med (vælg en cykel, der passer jer begge nogenlunde i størrelse). Find en rundstrækning på cirka 1 km uden lyskryds undervejs. Den ene af jer starter med at løbe, mens den anden tager cyklen og kører afsted. Når cyklisten indhenter løberen med en omgang, fortsætter han ca. 50 meter, stiller cyklen og fortsætter i løb. Løberen hopper nu i sadlen, overhaler makkeren med en omgang og skifter igen fra cykling til løb. Snup 4-6 omgange. Den stærkeste af jer kommer til at løbe klart mest.

TIP: God afveksling til klassisk løbetræning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: