Gruppe der løber.

Løb er fremragende netværking. Snakken går let, også selvom man ikke nødvendigvis kender hinanden alt for godt.

© iStock

Derfor skal du løbe med andre

Løb er en performancesport, men det skal ikke altid handle om ‘hurtigere’ og ‘længere’. Nogle gange skal du bare gemme ambitionerne og fokusere på at have det sjovt. Læs her, hvordan du kan gøre din løbetur sjovere ved at have en eller flere træningsmakkere.

20. august 2018 af Lasse Lyhne

Løb med andre

Hårdhedsgrad: 3/10

De fleste af os løber alene, og noget af det attraktive ved løb er da også, at man kan gøre det, lige når det passer en bedst. Men der er også noget meget givende i at løbe med andre, så det skal du gøre i dag. Du kan enten løbe med din bedre halvdel, en ven/veninde eller i et større fællesskab.

Der findes efterhånden en hel del løst organiserede løbefællesskaber, som man nemt kan blive en del af. De er tit at finde på Facebook. Ellers kan du tjekke den lokale atletikklub. De vil typisk være glade for at lade dig prøve at løbe med et par gange.

Hvorfor: Mest af alt, fordi det er sjovere at have en at dele løbeoplevelsen med, men også fordi det er meget nemmere at rykke ud af komfortzonen i andres selskab. Du er simpelthen mere tilbøjelig til at løbe længere, hurtigere og vildere, når du er sammen med andre. Endelig giver det nogle andre træningsmuligheder, når I er to eller flere. 

3 løbelege, I kan lave sammen:

1. Cirklen

Sådan gør I: Find en rundstrækning på 4-500 meter i fladt terræn. Stil jer med ryggen til hinanden, og begynd at løbe på samme tid i hver sin retning. Når I mødes ude på ruten, vender I begge om og løber samme vej tilbage til start. Første mand i mål har vundet. Hold en kort pause, og gentag øvelsen 8-10 gange. Øvelsen egner sig fint til intervaller, og begge løbere får udbytte af træningen. Konkurrenceelementet sørger for, at intensiteten er i top.

TIP: God som introduktion til tempoløb. Brug en atletikbane, hvis der er plads.

2. Jagtstarten 

Sådan gør I: En rundstrækning egner sig godt til denne øvelse. Den kan være alt fra 400 meter til et par kilometer. I løber den samme distance, men med forskudt starttidspunkt og konkurrerer om at komme først i mål. Tilpas forskellen i starttidspunkt til jeres forskellige niveauer. Den langsomste starter fx 20 sek. før den hurtigste. Øvelsen er oplagt, uanset om det er korte eller lange intervaller.

TIP: Øvelsen giver udbytte for jer begge uanset niveau. Det oplagte konkurrenceelement sørger for, at intensiteten er i top, og øvelsen egner sig fint til intervaller.

3. Parduatlon 
Sådan gør I: Her skal I have en cykel med (vælg en cykel, der passer jer begge nogenlunde i størrelse). Find en rundstrækning på cirka 1 km uden lyskryds undervejs. Den ene af jer starter med at løbe, mens den anden tager cyklen og kører afsted. Når cyklisten indhenter løberen med en omgang, fortsætter han ca. 50 meter, stiller cyklen og fortsætter i løb. Løberen hopper nu i sadlen, overhaler makkeren med en omgang og skifter igen fra cykling til løb. Snup 4-6 omgange. Den stærkeste af jer kommer til at løbe klart mest.

TIP: God afveksling til klassisk løbetræning.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: