Mænd på atletikbane.

Rigtige baneløbere løber i pigsko, men du kan sagtens løbe på banen i dine almindelige løbesko. Har du et par ekstralette sko, er det dog oplagt at hoppe i dem.

© Getty Images

Derfor skal du løbe på atletikbanen

Løb er en performancesport, men det skal ikke altid handle om ‘hurtigere’ og ‘længere’. Nogle gange skal du bare gemme ambitionerne og fokusere på at have det sjovt. Giv dine daglige løbevaner en rusketur og tag med på atletikbanen, som kan tilføje en ny dimension til din træning.

8. august 2018 af Lasse Lyhne

Løb på atletikbanen 

Hårdhedsgrad: 8/10 

Atletikbanen betragtes som elitens arena. Her huserer de mest eksplosive sprintere og de sejeste udholdenhedsatleter. Men selvom man ikke lige tilhører en af de to kategorier, kan det være rigtig sjovt at betræde den røde eller blå gummi. Der findes atletikbaner rigtig mange steder i landet. De fleste er kommunalt ejede og offentligt tilgængelige, så tjek i dit lokalområde for muligheder. 

Atletikbanen er 400 meter hele vejen rundt. Den består typisk af 6 eller 8 baner, og for hver bane man går ud, bliver rundturen godt 7 meter længere. Banen har form som en ellipse, og hver langside samt hvert sving er 100 meter. Det giver alt sammen nogle sjove træningsmuligheder.

Hvorfor: Atletikbanens helt flade, plane underlag og præcist opmålte distance giver mulighed for at løbe nogle kortere distancer, end man er vant til. Man har hele tiden styr på, hvor langt man er, og hvor meget man mangler. Det giver overskud, og mange oplever, at de løber meget hurtigere, end de plejer, så snart de kommer ind på banen.

2 sjove baneløb

  1. In and out sprints
    En sjov form for fartleg, hvor du løber stærkt på banens langsider og jogger i svingene. Løb 6-12 omgange på denne måde. 

  2. Mile down
    Et såkaldt trappeinterval, hvor hvert interval bliver kortere og kortere. Start med at løbe 4 omgange (1.600 m eller ca. 1 mile), hold 4 min. pause, løb så 3 omgange efterfulgt af 3 min. pause, 2 omgange med 2 min. pause, og slut af med 1 omgang i fuld fart.

Dos and don'ts på banen: 
  • Løb mod uret. 
  • Tag musikken ud af ørerne. 
  • Jog i yderbanerne. De inderste er til hurtigt løb. 
  • Træk ud, når du stopper, og orientér dig bagud.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: