Mand der løber.
© iStock

Derfor skal du løbe stærkt

Løb er en performancesport, men nogle gange skal du bare gemme ambitionerne og fokusere på at have det sjovt. Skru op for tempoet med hurtigløb på din næste tur, det gavner både din sundhed og præstation.

31. august 2018 af Lasse Lyhne

Løb stærkt 

Hårdhedsgrad: 9/10

Mange motionsløbere løber alle deres ture i cirka samme tempo hver eneste gang. Det ændrer du nu. Find en kendt rundstrækning på 2-3 km. Den skal være uden lyskryds og for meget trafik. Varm op med 10-15 minutters let jog. Stil dig herefter på din imaginære startstreg, og gør dig klar. Smid overtøjet. 

Skift til lette sko (hvis du har et par), fokusér indad, tag en dyb indånding, og fyr den af! Løb, så hurtigt du kan, og pres på – især de sidste 500-600 meter. Tag tid på turen, så du har noget at sammenligne med næste gang (kan med fordel laves en gang om ugen).

Hvorfor: Det er sjovt at løbe stærkt, og det er sjovt at konkurrere med sig selv. Det bidrager en kort og overskuelig tempotur til. Derudover er de fysiologiske gevinster enorme. Hjertet bliver stærkere, blodvolumen stiger osv., osv. Det gavner alt sammen både sundhed og præstation. 

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: