Mand der løber.
© iStock

Derfor skal du løbe stærkt

Løb er en performancesport, men nogle gange skal du bare gemme ambitionerne og fokusere på at have det sjovt. Skru op for tempoet med hurtigløb på din næste tur, det gavner både din sundhed og præstation.

11. juli 2019 af Lasse Lyhne

Løb stærkt 

Hårdhedsgrad: 9/10

Mange motionsløbere løber alle deres ture i cirka samme tempo hver eneste gang. Det ændrer du nu. Find en kendt rundstrækning på 2-3 km. Den skal være uden lyskryds og for meget trafik. Varm op med 10-15 minutters let jog. Stil dig herefter på din imaginære startstreg, og gør dig klar. Smid overtøjet. 

Skift til lette sko (hvis du har et par), fokusér indad, tag en dyb indånding, og fyr den af! Løb, så hurtigt du kan, og pres på – især de sidste 500-600 meter. Tag tid på turen, så du har noget at sammenligne med næste gang (kan med fordel laves en gang om ugen).

Hvorfor: Det er sjovt at løbe stærkt, og det er sjovt at konkurrere med sig selv. Det bidrager en kort og overskuelig tempotur til. Derudover er de fysiologiske gevinster enorme. Hjertet bliver stærkere, blodvolumen stiger osv., osv. Det gavner alt sammen både sundhed og præstation. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: