Kvinde løber trail

Husk en opladet mobil, hvis du løber i ukendt terræn, og fortæl familien eller vennerne, hvor du begiver dig hen. Tag også gerne en gel med, så du kan tanke lidt energi, hvis du går kold.

© iStock

Derfor skal du løbe trail

Løb er en performancesport, men nogle gange skal du bare gemme ambitionerne og fokusere på at have det sjovt. Pift dine rutiner op med trailløb og få pulsen helt i vejret.

14. august 2018 af Lasse Lyhne

Løb trail 

Hårdhedsgrad: 7/8

Almindeligt gadeløb og trailløb er på den ene side meget ens og på den anden helt forskellige. Begge dele handler om løb, om at sætte det ene ben foran det andet, men mens løb på gader og landeveje er en ensformig affære, hvor hovedet typisk er et andet sted end fødderne, så er trailløb på skovens smalle, knudrede stier helt anderledes intenst. Det kræver koncentration at orientere sig og sætte fødderne rigtigt, og du oplever et helt andet flow end på asfalten. 

Tag i skoven, og løb ud på de små stier. Undgå de brede grusveje, og gå efter skovveje, vandrespor og dyrestier og gerne de kringlede med masser af sving, små bakker, nedløb og rødder. Brug evt. et markeret MTB-spor, så du ikke farer vild (lyt efter, og træd til side for cykler). 20-30 min. trailløb er i reglen nok, da det er hårdt på en ny måde.

Hvorfor: Det er simpelthen sjovt, og du får tømt hovedet og tanket masser af energi. Dertil er det suveræn træning, hvor pulsen med jævne mellemrum ryger op, du får arbejdet med din råstyrke og alle de stabiliserende muskler i ankler, knæ og hofte. Det forebygger skader.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: