© Jakob Helbig

Eskild Ebbesen - Det er sjovere at dyste end at træne

Hvordan forvandler man kedelig træning til noget der er sjovere og giver større udbytte? Ex-roeren Eskild Ebbesen har fundet svaret. Uanset om han stiller op på enkeltstartcykel, mountainbike eller i løbesko motiveres han af at konkurrere mod andre.

8. november 2013 af Claus Cancel

Eskild Ebbesen har vundet OL-medaljer ved fem olympiske lege i træk, kan smykke sig af at være femdobbelt verdensmester i letvægtsfireren og indehaver af verdensrekorden, selv om det er mere en 10 år siden, at han satte den sammen med Victor Feddersen, Thomas Ebert og Thomas Poulsen.

Men nu har Eskild Ebbesen omsider lagt årerne fra sig, og holder sig i stedet i form ved at cykle og løbe.

"Holde sig i form" er nu noget af en underdrivelse, for formen er stadig skræmmende god - tæt på at være lige så god, som dengang han viede sit liv til rosport på topniveau, mener han selv.

For selv om han har tre børn, kone, hus og et travlt arbejdsliv, som alt sammen skal passes, finder han stadig tid og lyst til at træne stenhårdt. Ikke i timevis ad gangen, men kort og utrolig hårdt.

Aktiv Træning mødte Eskild Ebbesen en hverdagsaften, mens han var i gang med at smadre sine træningskammerater på tohjul. Der er ganske vist ikke længere OL-medaljer på spil, men en rask dyst får det bedste frem i ham ...

Hent og læs hele interviewet med Eskild Ebbesen

(For abonnenter)

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: